Litoral

Windsurf în mijlocul CODULUI PORTOCALIU

Constanţa și  Mamaia  sunt  plaje consacrate pentru practicarea multor sporturi nautice, iar Codul Portocaliu de furtună a scos din case unii dintre cei mai experimentați iubitori de senzații tari. În această după-amiază când cei mai mulți constănțeni erau interesați dacă se deschide Autostrada Soarelui sau nu, Alexandru Vasile se lua la trântă cu valurile de peste trei metri. Alex are 38 de ani și prinde vântul în velă de la majorat. Iată-l cum zbura astăzi peste valuri. 

Alături de el a fost Ion Dumitraşcu cel care a și filmat acest clip. Ion este un  fost velist din anii 70 care a concurat la clasa  FD – Fly Deuchman , o clasă olimpică desfiinţată intre timp. Ion practică windsurfingul din 1990 și spune că este sport extrem în măsura în care faci progrese şi depăşeşti pragul planajului, al desprinderii plăcii de apă . Iată ce spune despre scoala de windsurfing pe care a deschis-o la Constanța. “Este un proiect drag mie deoarece de aici au pornit o mulţime de windsurferi, majoritatea copii care atunci cand fac windsurfing stau în aer liber , se dezvoltă armonios şi se obisnuiesc să ia rapid decizii în functie de condiţiile de navigare. De asemenea, în timpul windsurfingului nu au cum să ţină telefonul în mână , ceea ce este un câstig”.

În cazul în vrei să practici acest sport trebuie să știi că preţul  unui echipament de windsurfing nou şi complet  este între 2000 și 2500 de euro. Un echipament folosit se poate găsi şi la jumătate de pret. Un windsurfer avansat are nevoie de cel puţin 3 echipamente, fiecare dintre acestea mai scumpe decât cel de începator.

Iar dacă vrei să afli despre ce sporturi extreme se practică pe litoral ai un link AICI

Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar de 15 ani lucrez la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.