Turiștii români petrec, în medie, 6 nopți în Israel și cheltuie 763 dolari pe sejur
Cred că deja v-am plictisit cu articolele despre lipsa datelor oficiale reale privind numărul de turiști români și străini care își petrec vacanța în România. Datele noastre statistice se bazează pe puținele raportări făcute de hotelieri și proprietari de pensiuni care lucrează la alb. Restul turiștilor nu există în niciun document oficial- NICI MĂCAR LA ANAF. De multe ori, am fost criticat chiar de turiști că aceste date oficiale oricum nu ajută la nimic. Pentru a întelege încă o dată de ce ne ajută aceste cifre, cum se pot folosi autoritățile de datele statistice vă dau un caz concret : Israel.
Peste 120.000 de români au vizitat Israelul în 2019
Potrivit Biroului Central de Statistică din Israel, 4.5 milioane de turiști au vizitat Israelul în 2019, o creștere de 11% comparativ cu 2018. Pe același trend ascendent se încadrează și numărul românilor care au călătorit în Israel, în anul 2019 acesta depășind pragul de 120.000 de persoane și o creștere cu 13% față de anul anterior. Românii petrec în Israel aproximativ o săptămână și cheltuie în medie 763 dolari de persoană. Cea mai căutată perioadă din an pentru călătoriile în Israel este primăvara, lunile Februarie și Martie fiind în mod special căutate de turiștii români, dar și toamna, în special lunile Septembrie, Octombrie și Noiembrie. Pentru anul 2020 Ministerul Turismului din Israel își propune depășirea pragului de 130.000 de turiști români.
Pelerinajele și city break-urile, principalele motive de călătorie în Israel ale românilor
Pelerinajele rămân principalele motive pentru călătoria în Israel, aproape 60% din totalul călătoriilor în Israel având drept scop vizitarea locurilor sfinte. Circa 20% dintre turiștii români călătoresc pentru circuite și alți aproximativ 20% pentru turismul de business, vizitarea rudelor sau relaxare. 56% din totalul călătoriilor în Israel sunt organizate printr-o agenție de turism și 40% sunt organizate individual.
„Observăm o evoluție semnificativă a numărului turiștilor individuali precum și o întinerire a românilor care călătoresc în Israel. Aproape 50% din totalul turiștilor au vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani, în timp ce procentul celor cu vârsta cuprinsă între 20 si 40 de ani a depășit 30%” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru Dezvoltarea de noi piețe în cadrul Ministerului Turismului din Israel.
Cele mai vizitate locuri din Israel sunt orașele Ierusalim, Tel Aviv și Marea Moartă
Focus pe Eilat și Deșertul Negev
“Pe lângă promovarea Tel Aviv și Ierusalim în cadrul campaniei “Două Orașe. O Unică Vacanță”, avem ca focus și deșertul Negev, unde vor apărea importante investiții hoteliere ale unor branduri de 5 stele precum Six Senses. Ne dorim ca în maxim 10 ani, deșertul Negev să devină al treilea mare produs turistic al Israelului” a completat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.
Investițiile în industria hotelieră cresc constant
În 2019 au fost înregistrate 25.8 milioane de înnoptări, aproape jumătate dintre acestea fiind realizate de turiști străini. Numărul de nopți petrecute în Israel a crescut constant din 2016 până acum în rândul turiștilor străini, iar gradul mediu de ocupare în industria hotelieră la momentul actual în Israel este de 70% și sunt înregistrate aproximativ 56.000 de camere de hotel. Numărul acestora este proiectat să crească în următorii ani. Noi jucători și-au anunțat intrarea pe piață, cum ar fi companiile imobiliare Israel Canada, Nitsba sau Azrieli, dar și lanțurile hoteliere deja existente au declarat că vor continua expansiunea în Israel.
Israel – destinație de vacanță pentru turiștii români
Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România – București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu. Anul 2019 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 157% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive și pentru 2020, când peste 135.000 turiști români sunt așteptați la destinație.
Ce faci când nu te duci cu Biserica în Israel ?! Aventuri în ţara sfântă plină de petreceri nocturne şi soldaţi înarmaţi
“