Ne-am dorit din toată inima să fie un loc de suflet, un paradis!

Alexandra Soare – aproape 30 de ani. Când i-am trimis întrebările pentru interviu, am rugat-o pe Alexandra să se descrie într-un scurt bio. Iată cum se vede ea :

Aproape 30 de ani ! 

Facultate și master în turism! 

Conturi de instagram :  soarealexandra, bacaroport și bacaro2 

Casa noastră:  Bacaro Port și Bacaro 2 ! ( afacere ) 

Mai trebuie spus că acest interviu nu este unul publicitar, ci are rolul de a inspira și alți tineri din Constanța.

Alături de Alexandru Toader, conduci două dintre cele mai căutate terase din Portul Tomis. Care este povestea brandului Bacaro și cât a durat de la idee până la realizare ?

Wow, mulțumim! Am fost în Portul Tomis la plimbare în 2012, la început când s-a creeat această zonă și ne-a plăcut la nebunie. Noi aveam un restaurant de familie, Asterix, al tatălui meu.  Ne ocupam de local toată ziua, doar că zona nu era de interes. Așa că am decis să luăm o locație în Portul Tomis ( luptă grea ), dar a fost să fie pentru noi, ca să zic așa. Cam un an a durat tot procesul! În aprilie 2013 am deschis Bacaro 1 ! 

Cea mai grea încercare ?

Au fost foarte multe … dar cel mai greu: personalul ( crearea unei echipe stabile ) 

Bacaro te duce cu gândul spre coasta Mării Mediterane, loc pe care am văzut că-l preferi atunci când pleci în călătorii. Ce țară te-a inspirat cel mai mult atunci când ai început amenajarea teraselor ?

Amenajarea îi aparține în totalitate lui Alexandru Toader ( care a făcut între timp și niște cursuri de design ). Cred că cel mai tare l-a inspirat Portugalia ! ( țara noastră preferată ) 

Cele doua terase sunt mai mult decât un simplu loc unde poți mânca. Care este secretul Bacaro?

Ne-am dorit din toată inima să fie un loc de suflet, un paradis :)) Râd pentru că aceasta era vorba noastră “our own paradise“ în care lumea să se simtă ca la ea acasă.

Presupun ca știi meniul pe de rost, hai să facem o încercare: turistul Adrian ajunge la tine la terasă și nu a mâncat în viața lui fructe de mare. Ce îi recomanzi ?

Oh, da ! Păi să le guste pe toate deodată-  clar platou cu fructe de mare ( scoici în sos , creveți, caracatiță, calamar ) ceva delicios ! 

Cel mai ieftin și cel mai scump produs din meniu ?

Ciorba de pește( ieftin)

Platou cu fructe de mare( scump) 

Ce mănânci tu cel mai des din meniul de la Bacaro?

Tocănița de rapane cu mamaligă ( since 2013 ) și acum regret că nu am înregistrat marca la OSIM :)) și tortul de biscuiți, reinterpretarea mea la salamul de biscuiți :))  

De ce aleg românii să plece totuși în Bulgaria doar pentru o masă pescarească și nu aleg doar zone de pe litoralul romanesc ?

E normal să mai schimbe și locația! Poate și consideră că este mai ieftin … deși nu cred ! 

Cea mai mare problemă de pe litoral este lipsa personalului calificat. Cum reușiți voi să faceți față situației ?

Mă repet, cea mai grea încercare este personalul! A fost greu, dar acum avem o echipă de aproape 8 anișori.

Portul Tomis mai are până în momentul în care va putea rivaliza cu alte marine de la Marea Mediterana și tocmai de aceea te rog să-mi spui care sunt plusurile și minusurile acestei zone.

Plusuri: priveliștea, vadul comercial 

Minusuri : vreau să privesc spre viitor :)) cum s-au rezolvat altele sunt sigură că vom avea parte de mai multe lucruri pozitive în zonă.