• Camere Live link="camereLive"
 • Șezlonguri îngrămădite pe plajă și prețuri ca la Nisa, dar și noua modă pe litoralul românesc

  0 Shares

  Nu ai cum să compari Nisa cu Mamaia la capitolul dezvoltare, dar vreau să vă arăt ce se întâmplă pe plajele de acolo față de cele din România într-un moment în care litoralul nostru parcă a devenit “oaia neagră” a infecțiilor cu coronavirus în ochii autorităților.

  La Nisa abia te poți strecura printre șezlonguri

  Dacă nu ați fost încă la Nisa, recomand cel puțin un city break, vă spun că mare parte din plaje sunt private. Da, cu gard despărțitor de bucățile de plajă publice. Cele mai multe plaje private funcționează pe bază de rezervare, iar prețurile pornesc de la 22 de euro/șezlong/de la ora 09.00-18.30 sau 18 euro/șezlong de la ora 14.00 – 18.30. Dacă ți-ai uitat prosopul acasă ai posibilitatea să închiriezi unul contra cost pentru 5 euro.

  Și ajungi pe plajă! Supriză- NICI VORBĂ DE DISTANȚARE SOCIALĂ. Șezlongurile sunt la maximum 15 centimetri unul de celălalt, iar dacă vecinul din rândul de mai sus nu a făcut duș dimineață s-ar putea să simți.

  Reguli privind purtarea măștilor de protecție. În spațiile închise este obligatorie și chiar se poartă, iar la terase și în aer liber nu. Singurii care poartă măști în spațiu deschis sunt angajații teraselor. Să nu uit! Mesele sunt la fel de apropiate ca înainte de pandemie.

  UPDATE: nicematin.com anunță că, din această săptămână, în anumite locuri aglomerate este obligatorie purtarea măștii și în aer liber. Cei care nu restectă decizia sunt amendați cu 35 de euro.

  În loc de concluzie, vă atașez și o fotografie de pe o plajă concesionată din Mamaia. Unde credeți că este mai sigur, la noi sau la Nisa ?

  Careurile în nisip, noua metodă de distanțare pe plajele publice din România

  Primele careuri construite din nisip le-am văzut pe plajele din Spania. Iată că turiștii români s-au inspirat de la vecinii cu ieșire la Mediterană și au decis să-și revendice bucăți de plajă. Prima fotografie este realizată pe plaja publică din Constanța, zona Modern,

  sursa foto Dobrogealive.ro

   iar cea de-a doua la Năvodari.

  Sursa foto: Vlad Eftenie

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit