• Camere Live link="camereLive"
 • “Permisul verde” israelian: inițiativă curajoasă sau discriminare ?

  0 Shares

  Guvernul israelian a lansat deja permisul verde pentru cei care s-au vaccinat sau nu prezintă risc epidemiologic, sub forma unei aplicații care permite accesul nelimitat în baruri, hoteluri, piscine și alte locuri publice.

  aplicatia Permis Verde

  Informația adusă în România de biziday.ro face referire la un articol publicat de jurnaliștii de la theguardian.com

  Să vedem cum s-a ajuns aici! Oficialii din Israel au anunțat că mai bine de jumătate de populație s-a vaccinat deja împotriva COVID 19, iar de săptămâna trecută au deschis și o aplicație care certifică dacă un cetățean a fost sau nu vaccinat împotriva Covid-19, dar și dacă a dezvoltat un număr mai mare de anticorpi pentru că a avut boala. Cei care se încadrează în condițiile de mai sus au acces la sălile de sport, hoteluri, teatre și concerte, iar restaurantele și barurile urmează să fie incluse și ele, săptămâna viitoare, în proiectul “Permisul verde”. Doar în mall-uri și muzee vor avea acces nelimitat și cei care nu sunt vaccinați sau nu au anticorpi.

  Photograph: Amir Cohen/Reuters

  Între timp, statele din Uniunea Europeană și Marea Britanie  încă analizează dacă vor adopta sau nu certificatele de vaccinare anti-Covid, având în vedere și procesul mic de persoane vaccinate, spre deosebire de Israel, dar și discriminările pe care acestea le creează. Sistemul “Permisului Verde” israelian este similar cu o propunere anunțată de guvernul britanic săptămâna trecută. Acesta susține de asemenea utilizarea unei aplicații de mobil care să comunice automat statusul de vaccinare al unei persoane, la intrarea în restaurante, baruri sau alte locuri publice. Premierul Boris Johnson, a recunoscut însă “există probleme etice în impunerea de către guvern a unei astfel de măsuri”.

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.