Sâmbătă, ora 13.00. Plaja ZooM, spotul de kite WEGO. Constanța. Un MC anunță la microfon startul unei competiții de stand up paddle pentru amatori. Mii de turiști se uită ciudat la 30 de participanți care cară cu ei plăci, lungi de peste un metru și jumătate, gonflabile și colorate frumos, dar și prinse cu o zgardă de picior. Înșiruiți pe malul mării, cu toții par fericiți și nu încrâncenați că vor participa la o competiție. Pare că sunt prieteni, deși mulți dintre ei abia s-au cunoscut. Se dă startul, iar marea se umple de sportivi amatori, unii în picioare, alții în genunghi pe acea placă care plutește pe valurile neregulate ale Mării Negre. Unii cad în apă, alții rămân în urmă și abia reușesc să înainteze folosindu-se de paleta pe care o folosesc aproape ca la caiac. Cursa durează zeci de minute și ca într-un șir indian, participanții încep să sosească la malul mării după o cursă istovitoare de 1,4 kilometri. Toți sunt fericiți că au trăit o experiență nouă!
Câștigătorii primesc premiile binemeritate, iar competiția se încheie cu un prânz adhoc, cu zeci de pizza. Niciunul dintre ei nu ia câte o cutie de pizza, ci totul se împarte ca într-o adevărată comunitate!
Poate că acesta este modul prin care oamenii se vor regăsi, într-o perioadă în care hate-ul este omniprezent.
Într-o lume plină de gadgeturi, fii tu cel care îți îndemni copilul să descopere sporturile de apă
Rândurile scrise mai sus vin din prisma unui participant care a reușit să prindă primul loc de după podium :)), dar care s-a bucurat pentru că prietenul lui a reușit să câștige locul 2. La fel cum i-am felicitat pe toți cei care au avut curajul să lupte cu valurile, deși pentru mulți dintre ei a fost pentru prima dată când și-au menținut echilibrul pe placă.
Evenimentul WEGO FRIENDLY SUP CHALLANGE a fost realizat cu sprijinul Red Bull România, Garmin România, Origami Skates, Boarders Store, Smart Control, SupAcademy România și pizzeria San Marco. Funkytravel.ro a fost partenerul media al acestei competiții.
Plaja Constanţa, atracţie internaţională pentru iubitorii sporturilor de apă
Și dacă până acum ai văzut litoralul românesc doar ca pe un loc un poți să stai pe șezlong și să faci o baie în mare, încerc să-ți schimb puțin viziunea. Plajele din dreptul oraşului Constanţa au fost lărgite în prima parte a programului finanţat din fonduri europene. În primul rând, au fost create lanţuri de stabilopozi pentru a slăbi din puterea furtunilor pe timpul iernii. Fâşia de nisip de câțiva metri a ajuns acum să măsoare mai bine de 300 de metri. Plaja din Constanţa este protejată de vânturile puternice care vin dinspre continent pentru că este situată sub o faleză înaltă de câţiva zeci de metri. Stabilopozii, dar şi diferenţa de nivel faţă de continent au creat condiţii aproape perfecte pentru sporturile de apă.