• Camere Live link="camereLive"
  • Ce trebuie să știi când plănuiești o excursie la LEGOLAND, Billund

    0 Shares

    https://parentropolis.com/ este o platformă prin care trei mame, Laura Ion, Andreea Georgescu și Oana Hagiescu, și-au propus să le ofere părinților informații structurate și la îndemână. Informații validate de specialiști, precum psihologi, doctori, terapeuți sau specialiști acreditați în parenting. Aici găsiți și idei de joacă, recomandări de cărți și locuri de mers împreună cu familia. De astăzi, platforma  www.funkytravel.ro găzduiește articolele publicate pe https://parentropolis.com/ , iar prima experiență este despre Legoland, Billund. 

     

    Micuțele piese LEGO fascinează lumea, pe copii și pe adulți deopotrivă

    Totul a pornit în 1932, Ole Kirk Christiansen, când un tâmplar din Danemarca, a început să facă jucării din lemn. Numele LEGO vine din daneză „leg godt” înseamnă „joc bun”. Din 1947 piesele au început să fie produse din plastic, iar popularitatea lor a crescut. Dacă copilul tău construiește non-stop cu piese LEGO, cu siguranță îi va plăcea să vadă o lume construită din aceste cărămizi. Ștefania, 6 ani și Victor, 3 ani sunt mari constructori LEGO și au fost fascinați de LEGOLAND. La 200 de kilometri de Copenhaga, se află orașul Billund, care găzduiește primul parc tematic LEGOLAND. Între timp au mai apărut alte parcuri LEGOLAND în Marea Britanie, SUA, Germania, Malaezia, Dubai și Japonia. Puteți opta pentru un zbor până la Copenhaga, dacă doriți să vizitați orașul, așa cum am făcut noi. Sau puteți căuta un zbor direct, pentru că Billund este al doilea aeroport din Danemarca. De la Copenhaga până la Billund puteți alege mersul cu trenul sau puteți închiria o mașină. În plin sezon închirierea poate costa destul de mult, mai ales dacă solicitați și scaune pentru copii. Și încă un lucru de care să vă amințiți: parcarea este, de asemenea, scumpă, de la 100 DKK pe oră, cam 60 lei/h. Spre Billund cu mașina veți traversa un pod frumos cu o priveliște extraordinară, dar  trebuie să plătiți și o taxă de pod.

    La Billund noi ne-am cazat la un hotel preferat și recomandat de familiile daneze care merg cu copiii la LEGOLAND, Hotel Svanen.  Este la 800 de metri de intrarea în parcul de distracții, ceea ce face ușoară deplasarea și evitați astfel bătăile de cap cu parcarea.

    Legoland

    Lângă intrare există aparate de unde pot fi achiziționate brățări de hârtie pentru copii. Sunt ca cele pe care le primești la concerte și poți scrie pe ele numele copilului și numărul de telefon al părintelui.  Este un lucru minunat pentru liniștea părinților să știe că pot fi sunați, în cazul în care cel mic se rătăcește în mulțime.

    Sfat: Ia la tine și un pix, pentru că nu am văzut să ofere și pixuri cu care să poți nota pe brățară.

    La restaurante și în interiorul LegoLand a trebuit să arătăm certificatele de vaccinare, un accesoriu devenit obligatoriu în vacanță. Le-am avut și în varianta printată, ceea ce ne-a ajutat în unele situații, pentru că nu le-am mai căutat pe telefon.  Copiii până în 12 ani nu au nevoie de teste sau alte dovezi. Biletele le-am cumpărat online și le-am printat și pe acestea, pentru a evita aglomerația și orice posibilă eroare, care ar putea apărea la scanarea cu telefonul. În prețul biletelor sunt incluse toate ride-urile. Noi nu am mai plătit nimic în plus la ride-urile în care ne-am dat.

    Parcul are mai multe zone și le puteți explora, în funcție de pasiuni

    • THE LEGO® MOVIE™ World
    • DUPLO® Land
    • KNIGHTS’ KINGDOM™
    • LEGOREDO® TOWN
    • Miniland
    • LEGO® NINJAGO® World
    • Adventure Land
    • Polar Land
    • Pirate Land
    • Imagination Zone.

    Tot din motive de eficiență, noi am descărcat aplicația LEGOLAND și ne-am făcut o listă cu ride-urile care ni s-au părut interesante.  În aplicație sunt trecute zonele și cursele, cu o scurtă descriere și vârsta recomandată pentru fiecare dintre ele. Tot aici găsești o hartă a parcului, multe informații care îți ușurează deplasarea între zone, dar și informații despre timpul de așteptare la coadă.

    Noi am început cu LEGO Train, care trece prin aproape tot parcul și oferă o imagine de ansamblu. Din tren, cu care ne-am plimbat cu toții, am văzut LegoSafari. Am plecat în aventură în savană, iar copiilor le-a plăcut să “conducă“ un jeep zebră și să admire animalele construite din piese LEGO.

    Legoland

    După aventura în savană, am mers în MiniLand

    Așa cum se poate deduce din nume, este o zonă unde descoperi o întreagă lume în miniatură: clădiri celebre, cartiere, aeroportul din Copenhaga și canale, toate construite din 20 de milioane de piese LEGO. Totul este cu adevărat impresionant.

    Legoland

    A urmat o călătorie cu Lego Mini Boats

    Aici am așteptat la coadă 25 de minute, pentru că, din cauza entuziasmului, am uitat să verificăm în aplicație timpul de așteptare. Dar a meritat așteptarea, pentru că o mini-bărcuță, ne-a purtat pe un mini-râu, printre mini-clădiri construite din LEGO. Aici ne-au împărțit, pentru că în bărcuță era loc pentru două persoane, iar copiii sub 100 cm trebuiau să fie însoțiți de un adult.

    Chiar Victor a condus barca și, din cauza marinarului furat de peisaj, ne-am trezit de-a curmezișul pe canalul îngust pe care navigam. Am admirat castelul Kronborg, Statuia Libertății și Acropolele, făcute, ați ghicit, din piese LEGO.

    Continuarea aventurii o citești cu un simplu click pe fotografia de mai jos

    Avatar
    Parentropolis

    Parentropolis este o platformă prin care 3 mame, Laura Ion, Andreea Georgescu și Oana Hagiescu, și-au propus să ofere părinților informații structurate și la îndemână. Informații validate de specialiști, precum psihologi, doctori, terapeuți sau specialiști acreditați în parenting. Aici găsiți și idei de joacă, recomandări de cărți și locuri de mers împreună cu familia. Te așteptăm pe https://parentropolis.com/