• Camere Live link="camereLive"
  • Aventuri pandemice în SUA: Palm Springs sau Techirghiolul bogaților din SUA

    0 Shares

    Los Angeles, California, ora locală 11.38. Deși au trecut opt zile de când am pornit în această călătorie, tot nu suntem acomodați cu fusul orar. Profităm cât putem de mult de soare și lumină pentru a vizita diverse obiective, dar când vine noaptea ne trezim cu o porție nouă de energie amestecată cu sentimentul de oboseală excesivă.

    Stațiunea în care poți închiria vila de vacanță a lui Leonardo DiCaprio

    A doua parte a vacanței din Statele Unite ale Americii a fost planificată în celebra stațiune/localitate Palm Springs,  locul unde mai toate vedetele de la Hollywood au case de vacanță ( de exemplu poți închiria vila lui Leonardo DiCaprio cu 4500 de dolari/noapte). Dacă îți permiți, ai AICI o descriere a locuinței și o fotografie de prezentare.

    Vila lui Leonardo DiCaprio, sursa foto Dinah Shore Estate

    Noi am ajuns cu două săptămâni înainte de deschiderea oficială a sezonului turistic. Dacă aș face o paralelă cu litoralul românesc, pot spune că ne-am cazat prin programul “Palm Springs pentru toți” 😊  De cum am coborât din mașină, cele 38 de grade Celsius, înregistrate la ora 17.30, ne-au lovit în moalele capului. Cu greu poți să te acomodezi la o asemenea temperatură exterioară, iar și mai rău este când intri în interior. O regulă nescrisă, respectată atât de hotelieri, cât și de cei care au magazine, stabilește că temperatura optimă este de 16 grade la interior. Imaginați-vă șocul termic! Așa că am decis să ne abandonăm bagajele în cameră și am plecat să vizităm vestita stațiune Palm Springs. 9 dolari ne-a costat UBER-ul până în centru, iar când am ajuns tot ceea ce ne imaginam că vom descoperi în stațiunea bogaților s-a evaporat. Un oraș aproape gol, cu doar câteva terase deschise, una singură cu o trupă live unde un artist de origine mexicană încerca să cânte melodii auzite de noi la Cerbul de Aur. Palm Springs este considerat cel mai prietenos oraș cu comunitatea LGBT, iar acest lucru se observă cu ușurință pe orice stradă.

    Palm Springs la ora 20.00

    O porție de artă în mijlocul orașului Palm Springs

    Dacă ajungi în acest oraș îți recomand să îți rezervi cel puțin două ore la unul dintre cele mai renumite muzee de artă din California. Palm Springs Art Museum te întâmpină cu o galerie în aer liber care te va convinge să achiți cei 14 dolari pentru un bilet.

    Exponat în fața Muzeului de Artă din Palm Springs

    Și tot la Palm Springs poți merge la Rezervația Naturală Joshua Tree. Din păcate noi nu am reușit să ne acomodăm la cele peste 47 de grade Celsius resimțite la soare și am decis să ne mulțumim cu o fotografie la intrarea în desert. Deși rezevația este deschisă tot timpul anului, localnicii îți recomandă să intri în desert doar în lunile de iarnă pentru că temperaturile coboară spre 30-35 de grade Celsius.

    Joshua Tree
    Joshua Tree

    Și acum să recunoaștem că am ales să ne cazăm la Palm Springs și pentru un alt motiv. Stațiunea se află la doar 40 de minute distanță de unul dintre cele mai mari și mai ieftine centre comerciale cu firme renumite. Cabazon Outlets este construit pe terenul băștinașilor indieni, iar lipsa taxelor se resimte în prețurile pe care le vei găsi. Deși noi ne-am lăsat o zi întreagă pentru acestă vizită, vă spun că nu a fost de ajuns.

    Călătoria a continuat cu o escapadă spectaculoasă la San Diego și în downtown Los Angeles, dar pentru moment puteți savura doar fotografii din aceste locuri AICI.

    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit