• Camere Live link="camereLive"
 • Top 10 cazări pentru vacanța de iarnă cu copiii

  0 Shares

  Cauți cazări pentru o vacanță cu copiii? Îți dorești să mergi într-o zonă liniștită, cu aer curat, unde cei mici să aibă parc, o grădină unde să alerge, să interacționeze cu animăluțele și, dacă se poate, să fie și mâncare tradițională? Ai răspuns cu ,,Da!”, atunci am pregătit un top exact pentru tine.

  1.      Viewtopia – The Secret Land: Căsuțe de poveste, în județul Cluj

  Le citești mereu celor mici din cărțile de povești despre zâne, prinți și căsuțe ascunse în natură? Pătrundeți toți într-un tărâm de basm, în Valea Drăganului, județul Cluj.Departe de agitație, într-un loc ce pare ascuns, găsești două căsuțe de poveste – Căsuța mexicană și Căsuța albastră.

  Căsuța mexicană îi va face pe cei mici să alerge spre ea, curioși fiind să vadă ce este înăuntru. În interior se află o bucătărie utilată, un spațiu de luat masa ce seamănă cu cel al piticilor, o sobă și o canapea micuță – unde să le spui povești înainte de culcare, un pat la parter pentru când somnul îi ia pe copii, o baie ce pare a lui Flintstones și scări fermecătoare care duc spre un pat la etaj. Căsuța albastră pare o căsuță de jucărie, dar este foarte mare, haha. Interiorul său cuprinde o bucătărie utilată complet, un mic living unde copiii să își pună eroii să urce munții de pe pereți, trei camere fiecare pentru două persoane și două băi.În grădina de povești, copiii aleargă liniștiți, respiră aer curat, se joacă în filigorii, pe podurile din lemn, se amuză la ping-pong ori pot învăța să pescuiască la lac.

  2. Casa cu Prispă: Relaxare pentru cei mici în parc și pentru părinți la SPA

  Cum ar fi să-i supraveghezi pe copii din ciubăr ori din saună, în timp ce ei se joacă într-un parc cu leagăne, topogan și trambulină? Ar fi de vis! Și visul este real, la Casa cu Prispă, aflată într-o zonă liniștită, la 10 minute de Sighișoara. Cazarea este o casă specifică zonei, cu o grădină imensă, în care relaxarea își spune cuvântul.

  În interior  ai un apartament pentru 4 persoane, o cameră dublă și cinci camere triple, zonă de luat masa, o bucătărie utilată – inclusiv cu espressor, ca să-ți bei cafeaua pe prispă, la aer curat și peisaje frumoase.

  Rezervă

  3. Green Dome: Cazare inedită la munte

  Green Dome este înconjurat de copaci, liniște, aer curat și munți înalți, aflându-se în Râșnov, județul Brașov. Copiii vor fi fermecați de glampingul Green Dome, care seamănă cu o stație spațială pe care ei, de obicei, o văd în desene sau o construiesc din Lego. După ce se minunează câteva momente, deschid ușa să vadă ce este înăuntru.

  În interior este o bucătărie utilată, zonă de luat masa, un mic living unde să vă puteți uita seara la un film, o cameră pentru două persoane, o baie, iar la etaj sunt două paturi aflate aproape de geam – de unde copiii pot să urmărească stelele și Luna.

  Rezervă

  4. Potcoava Mountain Hideaway: Lecții de echitație, SPA și mâncare tradițională

  La 2 ore de București, într-un paradis verde, cu aer curat și liniște se află Potcoava Mountain Hideaway. Potcoava Mountain Hideaway cuprinde 8 camere pentru familii, un spațiu de socializare și mâncare foarte bună, pregătită în fiecare zi.

  Ce spui: lecții de echitație pentru toată familia, plimbări cu cai blânzi prin pădure, SPA (închis pe timpul pandemiei), povești la foc de tabără, cer plin cu stele și mâncare tradițională? ,,Daaaa”! Ok, haide aici! 

  Rezervă 

  5.  Piece of Dream: Căsuța din pădure

  Căsuța se află într-o pădure, aproape de Râșnov, fiind păzită de doi câini pașnici. În interior vei descoperi o bucătărie utilată, zonă de luat masa, baie, două camere duble cu geamuri mari prin care să admiri natura.

  În grădină, copiii aleargă fericiți, sar pe trambulină, se dau în tobogan, se joacă fotbal și stau în hamace. Tot în grădină se află un grătar pe care poți să pregătești preparate delicioase pe care le poți mânca în foișorul situat aproape de apă. 

  Rezervă 

  6. Valea Celor Doisprezece: Căsuțe de hobbit, mâncare de casă, ciubăr și saună

  Departe de lumea reală, mergi într-un loc magic, cu căsuțe de hobbit, în Dobreni, județul Neamț. Acolo se află patru căsuțe eco uimitoare, jumătate ascunse în pământ și cu acoperișuri verzi. Două dintre aceste locuinte sunt potrivite pentru familii. În interior dispun de pat confortabil și sobă.

  Căsuțele nu dispun de electricitate, așa că veți avea parte de o experiență inedită cu povești spuse la lumina lumânării sau la lămpile cu opaiț. Fii fără griji, poți să îți încarci telefonul în tavernă, în timp ce mănânci. Bucatele sunt procurate de la localnici, fiind pregătite la foc de lemne. În funcție de zi poți să mănânci: ciorbă de cocoș, ciorbă de fasole, tocăniță de iepure, de hribi, iahnie de fasole, lapte acru, dresală de cartofi cu sfeclă, tocăniță de ardei copți cu smântână la ceaun, mămăligă cu brânză și smântână, cartofi pe plită cum făcea odinioară bunica, platou cu afumături, brânzeturi, dulceață și legume. Întrece-te cu copiii până la ciubăr, cine ajunge primul intră. Apoi, relaxează-te în saună, în timp ce savurezi liniștea și aerul curat.

  Rezervă 

  7. Guesthouse Transylvania: Cabană cu jacuzzi, unde să mergi cu mai multe familii

  Din poveste în poveste, la cazarea smart, unde îți dorești ceva, spui cu voce tare și se întâmplă. Uimitor! Mergi într-un sat liniștit de munte, în Porumbacul de Sus, județul Sibiu. Acolo se află Guesthouse Transylvania, o cabană ideală pentru 10 adulți și 5 copii.

  În interior ai un living spațios, unde stai la povești, în timp ce copiii colorează cărți de colorat, oferite de gazde ori citesc o carte din biblioteca pentru toate vârstele. Cabana mai dispune de camere modern, băi, pătuț, văniță, bucătărie utilată complet – inclusiv cu măsuță, scăunele și veselă pentru copii. În grădină începe distracția! Cei mici au spațiu de joacă pentru badminton, ping-pong, fotbal, tir cu arcul și un parc cu topogan, hamac și perete de cățărare, iar părinții se relaxează în cada jacuzzi cu hidromasaj. Când se lasă seara, toți recreeați-vă la cinema în aer liber (în sezonul cald) ori întrece-te la jocurile de societate. Cine pierde pregătește focul de tabără și mâncarea la grătar/ceaun.

  Rezervă

  8. La Mama Anica: Mâncare ca la bunica, într-o casă tradițională

  Pe ulițele magice din Porumbacu de Sus, în care mașinile sunt înlocuite cu căruțe, se ivesc căsuțe vechi. Mergând dai de două case albastre, care cu brațele deschise te așteaptă – La Mama Anica. Odată intrat pe poartă simți că ai ajuns la bunici. Fântâna, cuptorul pe cărămidă, bucătăria de vară, grădina, vița-de-vie, sunetul de animale, războiul de țesut, liniștea, totul îți amintește de lumea de atunci.

  În curte sunt două case. Una are două dormitoare și o baie, iar cealaltă un dormitor, o mansardă și o baie. Înăuntru, casele sunt decorate cu obiecte de ceramică, piese tradiționale, mobilier din lemn și țesături la război. La Mama Anica mănânci, și poți, bineînțeles, să pregătești alături de gazdă: ciorbă, plăcintă, gogoși, tocăniță de gălbiori, ciuperci cu brânză de la un vecin din sat și alte bunătăți.

  Rezervă 

  9. Potecarii: Vacanță cu mai multe familii, în lumea tradițiilor și lecții de schi/snowboard

  În Novaci, un sat idilic, situat aproape de Transalpina, se află Potecarii. În grădina cu aer curat sunt hamace – unde cei mici pot să stea, să privească, să râdă, să doarmă, un spațiu de servit masa și de odihnă – dacă somnul te ia de la mâncarea asta bună, o bucătărie utilată complet, grătar, trei case, care îmbină piese lucrate manual, elemente tradiționale vechi cu confortul contemporan.

  Casele au o capacitate pentru 2-4 persoane. Fiecare dispune de pat odihnitor, WIFI și baie proprie. Zona este perfectă pentru copiii de toate vârstele, pentru că pot lua parte la tradiții și meșteșuguri, precum transhumanța, cioplitul în lemn, țesutul la război, pictura și sculptatul. Totodată, gazda este instructor de schi și snowboard, așa că este momentul potrivit pentru ca cei mici să învețe cu răbdare și grijă unul dintre sporturile iernii.

  P.S. La Potecarii mâncarea nu ai cum să o uiți, pentru că este gătită cu produse din grădina proprie sau din gospodăriile vecinilor.

  Rezervă 

  10.  Ferma de biodiversitate Cobor: Vizită la fermă, mâncare tradițională și activități în aer liber

  Simți că prea mult stau copiii cu ochii în telefon/laptop/tabletă și vrei să-i duci undeva să se bucure de natură și de animale? Strânge gașca de familii cu copii și mergeți la țară, unde nu este semnal la telefon, dar este aer curat, liniște, peisaje frumoase și activități multe. Ferma de biodiversitate Cobor are o capacitate totală pentru 21 de persoane, găzduite în 12 camere cu băi proprii. Casele au bucătărie, dar dacă nu vrei să gătești pot să gătească bucătăresele din sat, mâncare tradițională din ingrediente locale.

  Copiii își vor aminti cu siguranță de activitățile de aici: vizită la fermă, tir cu arcul, slackline, plimbare cu bicicleta, tur botanic, observarea păsărilor, plimbare cu căruța.

  Rezervă

  Ponturi de cazare la munte sau pe litoral mai pun și AICI

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit