• Camere Live link="camereLive"
  • De ce am ales un instructor de snow și nu am învățat singur de pe youtube?

    0 Shares

    Atunci când vine vorba despre sporturile de iarnă, în Poiana Brașov ai multe opțiuni pentru cursuri certificate, fie că este vorba de schi sau de snowboarding. Sunt școli bune, cu instructori iscusiți, cu experiență de zeci de ani în domeniu. Poți merge direct la baza pârtiei și îți poți alege pe loc instructorul care îți va deschide drumul către sporturile de iarnă.

    Dar, dacă faci un pic de research cu privire la școlile de snow din Poiană, ai putea să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine. La final de zi, vei învăța că cel mai important este să te simți tu bine, să ai parte de o experiență faină și să pleci cu informația corectă și nevătămat!

    Etapele mele pe placa de snowboard în trei fotografii

    În toamnă, tocmai ce terminasem cursul de kite și reușeam să mă ridic pe placă și să parcurg linii de câțiva zeci de metri pe mare.  Am crezut că apa transformată în zăpadă nu-mi va pune prea mari probleme.

    Rezultatul a fost ca în fotografie! Mai mult pe jos decât pe placă!

    Din multele școli de snowboard am ales să merg tot pe mâna celor de la Wego. Îi știam de la mare și eram sigur că cel puțin voi învăța teoria dacă practica mă va învinge. Primele ore le-am făcut cu instructorul Cosmin Cadeau, alias Pachețel. De la el am învățat primii pași de mers cu placa de snow. Nu râde! Nu este deloc ușor să înaintezi legat de un picior spre vârful pârtiei.

    Și tot cu el cred că am alunecat și primii 20 de metri. Apoi a venit a doua sesiune de cursuri! Se vede în poză că am toți mușchii încordați, dar măcar alunecam.

    Al doilea instructor a fost Bogdan Bălășoiu, tot de la Wego, cu 17 de ani mai tânăr decât mine. Cu mult tact și răbdare, Bogdan a fost cel care a reușit să mă convingă că frica este doar în mintea mea și dacă îți asculți corpul și-l lași să reacționeze natural la coborârea pe pârtie, totul va fi bine. Și așa am ajuns la fotografia cu numărul trei când eram numa’ un zâmbet.

    Și dacă tot ninge frumos la munte, iar placa mea și perechea de boots sunt deja la Poiana Brașov (Fish nu-i vinde, că sunt noi) de abia aștept să continui cursurile și să pot spune că știu să mă dau și cu snowboard-ul. Și anul acesta voi merge tot pe mâna celor de la Wego.

    Aproape toți autodidacții regretă că nu au învățat alături de un instructor

    De ce am ales un instructor de snow și nu am învățat singur de pe youtube? Pentru că țin la sănătatea mea, în primul rând. Dacă stai de vorbă cu instructorii de snowboard sau de schi, vei afla că unii dintre cei care se dau pe pârtie au ales să învețe pe cont propriu aceste sporturi, cel mai des urmărind filme pe youtube. Este alegerea lor, dar căutați informații și veți afla că 99% dintre cei care au învățat singuri au trecut prin accidentări foarte grave și au ajuns tot la un îndrumător. 

    De ce ai nevoie ca să te apuci de cursul de schi sau snowboarding?

    Să ajungem și la momentul în care ai stabilit că te mai dai cu placa pe zăpadă și nu prea mai vrei să închiriezi. Obligatoriu ai nevoie de geacă, pantaloni și mănuși dedicate, cască de protecție și ochelari, precum și un guler sau buff. În funcție de calitatea echipamentelor, costurile sunt de minim 3.000 de lei. Pentru prima oră de dat pe zăpadă, îți recomand să-ți închiriezi echipamentul, eu așa am făcut.  70 de lei au fost boots ( încălțămintea) și placa, iar ora de curs 150 de lei.

    Instructorii te vor ajuta și cu echipamentele de închiriat. Apoi, de preferat este să-l ai pe al tău! Cel mai greu mi-a fost să folosesc boots închiriați! Au fost primii pe care mi i-am cumpărat atunci când am decis că îmi place acest sport.

    Să ne vedem sănătoși pe pârtie!

    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit