• Camere Live link="camereLive"
  • Cum a arătat Rowmania la ExpoDubai 2020 VIDEO

    0 Shares

    Soluțiile pentru un viitor global durabil, regăsite în cultura tradițională din România. Acesta a fost abordarea delegației țării noastre la ExpoDubai2020. Iar Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a prezentat contribuțiile lui Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu-Roegen la ceea ce numim în prezent dezvoltare durabilă. Inspirați de cultura tradițională românească, prin studiile și ideile pe care le-au lansat în urmă cu un secol, cei trei români vizionari au propus concepte prin care se poate fundamenta ideea de construire a unei lumi durabile.

    În acord cu New Nature, tema generală prezentată de România la Dubai în 2020 în districtul Sustenabilității al expoziției mondiale, conferința a propus ideea că soluțiile pentru o dezvoltare durabilă și coerentă la nivel global pot fi găsite în exemple locale care, conectate la resursele și tehnologia din prezent, pot deveni metodologii viabile de colaborare dintre om și natură. Experții invitați să prezinte teoriile lui Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu – Roegen au plasat conceptele gândite de cei trei în dialog direct cu dezvoltarea durabilă din prezent. Doina Lemny, muzeograf onorific la Muzeul Național de Artă Modernă, Centrul Pompidou, Paris, custodele atelierului sculptorului Constantin Brâncuși, a prezentat o perspectivă nouă asupra relației lui Brâncuși cu materialul natural, despre care sculptorul considera că este cel care dictează direcțiile artistice, meșteșugarul sau artistul fiind cel care se adaptează după ceea ce îi spune materialul.

    Doina Lemny, muzeograf onorific la Muzeul Național de Artă Modernă, Centrul Pompidou, Paris
    Doina Lemny, muzeograf onorific la Muzeul Național de Artă Modernă, Centrul Pompidou, Paris

    Luis Ovidiu Popa, directorul general Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a scos în evidență importanța studiilor lui Antipa asupra pescăriilor din Delta Dunării ca model de bună practică în administrarea rațională a ecosistemelor naturale și, totodată, valoarea spațiilor muzeale ca centre de educație non-formală pornind de la „diorama” inventată de marele biolog român.

    .

    Luis Ovidiu Popa, directorul general Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
    Luis Ovidiu Popa, directorul general Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

    Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, expert în economie circulară și dezvoltare durabilă, a explicat relevanța teoriei bioeconomice și a programului bioeconomic minimal propus de Nicolae Georgescu – Roegen ca soluție pentru dezechilibrele dintre societate – economie și resurse din prezent. Evenimentul a fost curatoriat și moderat de Teodor Frolu.

    Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin - Mila 23

    Conferința „Sustainable Romania. Local Knowledge from the Past for a Global Lasting Future” a fost organizată în contextul prezenței României la Expo Dubai 2020 de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23.

    Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, premiat de Organizația Națiunilor Unite pentru inovare în serviciu public

    Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a primit pe 13 decembrie 2021, distincția Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru inovație în serviciu public în cadrul galei United Public Service Forum 2021 de la Dubai. „Suntem cu adevărat recunoscători pentru acest premiu. În multe dintre demersurile noastre am fost inspirați de practici grozave din alte state și sperăm, ca și noi la rândul nostru, să fim o inspirație pentru alții. Vom continua cu aceeași determinare și energie să creăm România Durabilă.”, a declarat consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

    United Public Service Forum este cea mai prestigioasă recunoaștere internațională a serviciilor publice. În fiecare an, în cadrul unei ceremonii, Organizația Națiunilor Unite (ONU) acordă premii pentru 4 categorii distincte. Din 193 de țări membre ONU și 180 de inițiative înregistrate, 63 au intrat în competiție la categoria „Creșterea eficienței instituțiilor publice de a îndeplini Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

    Funkytravel.ro
    Funkytravel.ro

    Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.