• Camere Live link="camereLive"
  • Copiii din Mila 23 lansează la apă canotca realizată chiar de ei 

    Canotca
    0 Shares

    Poate că veștile bune circulă mai greu în online decât cele negative, dar povestea celor 21 de mici marangozi de la Mila 23 ar trebui să facă turul României. Este un exemplu de implicare a copiilor în activități constructive care le pot deschide noi orizonturi. 

    În fotografiile de mai sus sunt surprinse momente din timpul realizării ambarcațiunii. Trei săptămâni, cei mici au învățat cum să pună în practică noțiuni deprinse la școală, la orele de matematică, geografie sau fizică. Aplicate în viața reală, acestea se materializează într-o canotcă. Mai mult, au învățat lucruri interesante despre meșteșugul construirii bărcilor, au descoperit importanța apelor pentru dezvoltarea așezărilor umane în construirea identităților locale. Au aflat cum se pot folosi de natură și resurse, fără să le risipească, și care sunt principalele principii ale dezvoltării durabile.

    Canotca
    Moment din timpul construirii ambarcațiunii

    Îndrumați de Viorel Gheorghe, marangozul coordonator, elevii au măsurat, desenat, tăiat, șlefuit, cusut, lipit și vopsit materialele pentru a crea mai întâi băncuțele, apoi pagăile și în cele din urmă propria lor barcă.

    Sâmbătă, 29 octombrie, canotca va fi lansată la apă la Mila 23. Odată cu terminarea Atelierului, copiii sunt incluși în clubul Călăuzele Apelor, dedicat tuturor elevilor celor care, de-a lungul timpului, au fost implicați în construcția unei canotci la ei în localitate. Din Călăuzele Apelor fac parte, până acum, elevi din: Drobeta Turnu Severin, Eșelnița, Piscu, Chilia Veche, Sulina, Sfântu Gheorghe, Comana și Mila 23.  Clubul le oferă copiilor șansa de a interacționa, să schimbe idei și să intre în competiții între localități, activități care le dezvoltă spiritul de călăuze ale zonelor pe care le reprezintă. Astfel, ei învață să aprecieze, să îngrijească și să valorifice resurele locale naturale și culturare pe care le au la dispoziție.

    Atelierul face parte din proiectul „Apele Unite ale României”, care promovează democratizarea accesului la apă și vizează conștientizarea privind importanța apei pentru dezvoltarea comunitară. Este inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Active Citizens Fund – Romania. Atelierul Apele Unite ale României de la Mila 23 a fost realizat cu sprijinul Kaufland Romania. 

    Funkytravel.ro
    Funkytravel.ro

    Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.