• Camere Live link="camereLive"
 • Istanbul este noul cool! 18K de pași cu rucsacul în spate.

  Istanbul
  0 Shares

  Total de acord cu noua campanie de promovare a metropolei care pare că se transformă la fiecare vizită pe care o facem. Călătoria spre Vietnam a pornit de la Constanța, de la mică aerogara care te poate conecta cu cele mai îndepărtate destinații. 

  Așa cum am mai scris, aproape orice călătorie internațională pe care o creionăm are ca început Constanța. Deși Bucureștiul nu este departe, atunci când pui pe foaie cheltuielile (drum, ore pierdute, cost parcare, cost transfer spre casă, cazare) vei observa că, de cele mai multe ori, o conexiune prin Istanbul cu plecare de la malul mării este mult mai avantajoasă. 

  Recomandare pentru transferuri

  Pe 22 decembrie la ora 02.00 ne aflam deja în Istanbul. Aici vreau să-ți dau primul pont. Am folosit pentru transfer o companie de taxi extrem de serioasă și care ne-a organizat trei transferuri. Le voi lăsa numărul public pentru că sunt de ținut minte. Călătoria de la Istanbul până la Taksim a fost 153 de lei pentru două persoane, apoi aceeași rută pentru șapte  persoane a fost 60 de euro, iar un alt transfer organizat ad-hoc (cu trei ore înainte de plecare) din Taksim la aeroport a fost 70 de euro pentru nouă persoane. Discuțiile au fost doar pe whatsapp, în limba engleză, iar șoferii au fost exemplari și s-au asigurat că toți pasagerii au ajuns în siguranță la destinație. Iată numărul +90 546 246 75 12

  Mesajul primit de la reprezentanții companiei

  Plusuri și minusuri cu rucsacul de 10 kg în spinare

  Să ajungem la Istanbulul făcut cu un rucsac greu în spate. Călătoria spre Vietnam este împărțită în mai multe episoade. Am stabilit cu Lore că vom testa primele 11 zile ale călătoriei cu rucsacul, mai ales că restul bagajelor, cel sportiv și cel de cală, vor ajunge primele la Mui Ne, Vietnam. Ideea a fost bună, dar practica ne-a cam doborât spatele! Peste 18K de pași am făcut cu cele 10 kg în spate, iar organismul și-a cerut pauzele necesare din cauza greutății. Cu alte cuvinte, dacă nu aveam parte de o zi cu soare la Istanbul și cu temperaturi de peste 10 grade Celsius, probabil ne-am fi petrecut toată ziua la interior. Cele 10 kg se tot îngreunează din cauza oboselii, oricâtă sală am făcut eu înainte. Și tot oboseala te va împinge, mai mult ca oricând, să mânânci orice vezi cu ochii prin Istanbul. Două recomandări am de făcut aici! 

  1. Sandvișul cu pește din zona mai puțin turistică. 

  Cum cobori din Taksim spre Podul Galata, în partea stângă, vei observa doi turci desprinși parcă dintr-un film. Unul îmbrăcat în costum, iar cel de-al doilea cu pălărie și ochelari de soare învârt câțiva pești pe un grătar de casă. Macroul este pus pe o lipie asezonată cu ceapă, pătrunjel și mirodenii. Oricât de nesigur ți s-ar părea locul, localnicii fac coadă la acest mic grătar. 

  Istanbul
  Istanbul

  100 de lire turcești au fost cele două sandvișuri cu pește, adică 24 de lei.  Și dacă îți continui plimbarea pe dig, vei descoperi mai multe cafenele. Două cafele la nisip și două ape au fost 60 de lire, respectiv 15 lei. 

  www.funkytravel.ro

  2. Baclavale cu unt/lapte de oaie! Chiar a fost o experiență 

  Când am postat poza cu baclavalele și descrierea aferentă (primele baclavale cu gust de oaie) a început o adevărată dezbatere pe contul meu de Facebook. Bă că nu este așa, bă că se folosește unt pentru foi, bă lapte de oaie, bă că am luat țeapă! 

  Baclavaua cu gust de oaie

  Fără să mă dau priceput, iată explicația ospătarului de la terasa Lucy Pera, Taksim. Rețeta originală a baclavalelor conține unt obținut din lapte de oaie și de acolo gustul lor pronunțat. Până și turcii au recunoscut că se folosește din ce în ce mai rar pentru că această aromă nu este chiar pe placul tuturor. Dar, în cazul nostru, înghețata de fistic pusă peste baclavale a transformat acest desert într-o adevărată experiență. Eu pun la recomandare acest loc! 

  Istanbul a fost doar prima oprire. În acest moment, ne revenim după o călătorie de zece ore din Istanbul până în Vietnam. Ne poți urmări pe traseu cu un follow pe Instagram și pe Facebook. 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit