Atunci când fac un review al unui resort, hotel, restaurant îmi asum că am făcut deja o alegere. Aceea de a nu mă plânge de preț atât timp cât știam la ce să mă aștept. Și în cazul Razelm Luxury Resort, costul final a fost piperat, asemănător cu cel al unui city break cu tot cu avion la Roma, dar asumat. Dar hai să vedem ce primești la buza Deltei Dunării, la aceiași bani pe care i-ai plăti pentru o vacanță de o săptămână pentru o persoană, în sezon, la un all inclusive din România, Turcia, Bulgaria și Grecia.
Cazarea la bungalouri este chiar spectaculoasă, dar lipsește atenția la detalii
Cum în această vară călătoriile au picat pe planul secundar (recuperăm în sezonul rece), iar munca a fost pe primul loc, al doilea weekend de toamnă a coincis cu prima noastră fugă de pe litoralul românesc. Am ales să mergem aproape de Constanța, la doar 90 de km, la Razelm Luxury Resort, în apropiere de Jurilovca. Intens promovat de vloggeri și bloggeri, resortul de patru stele răspundea cerințelor noastre: servicii corecte și liniște, mai ales că tot complexul este situat departe de agitația oricărei localități. Am ales să ne cazăm la bungalouri – o garsonieră de lemn, cu o terasă dotată cu două șezlonguri și un jacuzzi cu priveliște spre un canal al lacului Razelm, totul înconjurat de vegetație pentru a avea intimitate. Două nopți de cazare, cu micul dejun inclus, au fost 2864 de lei (573 de euro). Ca să ajungi la locul de cazare, ai la dispoziție un autovehicul electric condus de un bellboy.
Prietenos și amabil, angajatul resortului a început să ne descrie facilitățile, ne-a anunțat că apa din jacuzzi tocmai ce a fost schimbată pentru sănătatea noastră și că putem apela oricând la serviciile personalului hotelului sunând la recepție de pe telefonul din cameră. Păcat că telefonul nu funcționa! Ni s-a promis că acest aspect se va rezolva în scurt timp. Adevărul este că am plecat duminică din resort și telefonul era în aceeași stare – nefuncțional. Tot bellboy-ul a fost cel care ne-a setat temperatura apei pentru “piscina cu bule” pe care ne doream să o încercăm la lăsarea întunericului. Cum nu avem acasă o astfel de facilitate, am consultat sfântul Google care ne-a zis așa: temperatura optimă a apei este 36 de grade Celsius. Nu știu ce butoane a apăsat bietul angajat, dar mai mult de 26 de grade nu s-a încălzit apa în “cadă”. Și tot prietenul Google a fost cel care ne-a ajutat, doar că apa a ajuns la temperatura optimă abia a doua zi.
În cameră, pereții îmbrăcați în lemn te ajută să te integrezi în biosfera Deltei Dunării, mobilierul minimalist este ales cu atenție, iar aerul condiționat este ascuns sub o cupolă țesută din materiale organice. Baia este de o singură persoană și nu știu dacă am avut noi ghinion, dar scaunul pe care te simți uneori rege se clătina de îți era frică să nu pleci cu tot cu tron prin vecini.
PLUSURI – Personal amabil/ amplasare/multă verdeață
MINUSURI – Dotări nefuncționale/care necesită reparare sau înlocuire
Preparate culinare, room service și distracție…doar de la boxele puternice ale vecinilor de peste drum
Și cum complexul este gândit ca un loc captiv pentru turist, a nu se citi în sens negativ, este mult mai comod să urci pe bicicletele puse la dispoziție gratuit de resort pentru a te duce spre restaurant. Meniul nu este ca o carte de bucate, ci atinge dorințele celor care vor să mănânce pește, că tot sunt în Deltă, dar conține și preparate pentru cei care au alte preferințe. Poți încerca produse autentice machidonești, piperchi târgăsiti, miel, dar și ceafă de porc haiducească. Preparatele sunt gătite bine, nota zece pentru caras, iar mouse-ul de mango și lămâie a fost chiar răcoritor. Terasa cu ale ei fețe de masă din anii ’80, neschimbate la timp (am stat două zile la aceeași masă, iar Lore a pătat fața de masă neintenționat, iar murdăria a fost alături de noi tot sejurul), nu-și au rostul la un resort de 4 stele.
Un serviciu pe care l-am apreciat și care a însemnat doar o taxă de 20 de lei în plus a fost cel de room service. Am ales să luăm micul dejun pe terasa noastră cu vedere spre Deltă, iar ora 09.00, stabilită pentru servirea preparatelor dorite de noi, a fost chiar respectată.
La capitolul posibilități de distracție, ai la dispoziție hidrobiciclete, bărcuțe pentru plimbări în doi, dar și opțiuni pentru excursii pe apă. Doar cele din urmă sunt contracost! Noi am optat pentru o plimbare cu hidrobicicleta nr 1. Cu sistemul de ghidaj ruginit și cu un scârțâit asurzitor, mijlocul nostru plutitor de deplasare ne-a făcut să renunțăm repede la plimbarea romantică pe canale. Și acum să nu credeți că suntem niște bătrânei care nu mai suportă muzica și petrecerile de noapte, doar știți că iubim Neversea & Untold, dar bașii asurzitori dați la maximum până la ora 03.00 de vecinii de la pensiunea de peste canal, au speriat nu doar turiștii, ci și pelicanii din Deltă.
PLUSURI – Room service/preparate restaurant
MINUSURI – Dotări neîngrijite/ruginite/nefuncționale
Bold, tradiție și inovație în Portul Jurilovca
În loc de concluzie, vă spunem că orice escapadă pe care o facem, în țară sau în străinătate, înseamnă o experiență….cu bune și cu rele.
Urmărește Funky Travel
Blog - www.funkytravel.ro Facebook - www.facebook.com/funkytravelro Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin