• Camere Live link="camereLive"
 • Aventuri în Africa de Sud: Crăciun tradițional cu salata boeuf și cozonac 

  funky travel
  0 Shares

  Probabil, această relatare vă găsește într-un moment de respiro după o nouă cină copioasă cu șorici, caltaboș, lebăr, sarmale, friptură salata boeuf și răcitură. Preparate care au un alt gust atunci când sunt mâncate alături de familie și prieteni. De aici cred că a plecat și aventura noastră de a găsi ingredientele necesare pentru a prepara o salata boeuf în Cape Town, Africa de Sud. Pentru mulți dintre noi, Crăciunul are gust de cozonac și de salata boeuf.

  “Oare cum întrebăm noi în engleză dacă au albitură pentru salata boeuf”

  Cine știe răspunsul este rugat să lase un comentariu. Noi nu am reușit să traducem această expresie oricât ne-am folosit de tehnologia avansată din telefoane. Să nu uităm că suntem în Africa de Sud și orice conotație a cuvântului “albitură” se putea termina nu tocmai bine. Dar nici țelină sau păstârnac nu am găsit desi aveam traducerile în limba engleză. Am adaptat rețeta cu ceea ce am găsit, iar Ajunul Crăciunului a semănat izbitor cu cel de acasă, când toată lumea are un rol bine stabilit în pregătirea preparatului vedetă.  Iar la final, salata cu gust de boeuf a fost ornată așa cum trebuie: un rider, un kite, Table Mountain cu al lui norișor alb care anunță vântul perfect pentru practicanții de kiteboarding.

  salata boeuf
  Salata boeuf preparată în Cape Town

  Și tot la fel ca acasă, nimeni nu a avut voie să se atingă de gustoasa salată până în ziua de Crăciun deși gurile rele spun că au fost câteva tentative de a ataca frigiderul.

  Pont – cum călătorești cu cozonacul mii de kilometri ca să rămână proaspăt

  Dacă ne-ați urmărit aventurile din Vietnam, știți că am reușit să facem rost de cozonac proaspăt copt în Hanoi.

  Cozonac la Hanoi

  Ne-am propus să le facem prietenilor o supriză și în acest an. Înainte de a pleca în Africa de Sud, am tot căutat restaurante/brutării cu specific românesc, dar nu am avut noroc. Cu ajutorul lui Tavi ( chef la Rozmarine) am găsit soluția. Cozonacii copți la Constanța (recomand Poftă de Verde) au intrat la răcoarea congelatorului cu 24 de ore înainte de plecare. Au călătorit în bagaje până în însoritul Cape Town, apoi au stat tot la congelator încă 4 zile. În ajunul Crăciunului au văzut lumina frigiderului pentru 20 de ore, iar pe 25 decembrie au fost tăiați și serviți.  Cozonacul și-a păstrat savoarea și gustul, spre fericirea tuturor.

  Cozonac românesc în Cape Town

  Escapadă la Maiden’s Cove și Camps Bay

  Maiden’s Cove este un parc natural aflat pe marginea Oceanului Atlantic
  Maiden’s Cove
  Table Mountain, vedere din Maiden’s Cove

  Situat sub supravegherea atentă a Table Mountain, golful este presărat cu piscine naturale, umplute cu apă de valurile care se sparg în bolovani imenși, sculpați de vântul puternic. Locul pare a fi perfect pentru o escapadă în zilele fără vânt, iar în parc sunt zone amenajate pentru Braai ( tradiționalul grătar sud african).

  Maiden’s Cove
  Maiden’s Cove

  Camps Bay este la doar câteva minute de mers cu mașina pe șoseaua de coastă care pleacă de la Maiden’s Cove.  O plajă cu un nisip galben spre alb și valuri de turcoaz. O stațiune turistică în oraș, tictsită de localnici ieșiți la picnic și turiști dornici să descopere noi locuri.

  Camps Bay
  Plaja Camps Bay

  Ca să ajungeți la aceste destinații vă recomand să vă închiriați mașină. O să vă acomodați cu volanul pe partea dreaptă chiar dacă veți continua să semnalizați cu maneta care acționează ștergătoarele.

  Urmărește Funky Travel

  Blog - www.funkytravel.ro
  Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
  Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit