• Camere Live link="camereLive"
 • Revelion în Africa de Sud cu nori, scoici și foci 

  Bo Kaap, Cape Town
  0 Shares

  Le mulțumim celor care ne urmăresc aventurile din Africa de Sud și ne trimit mesaje în privat solicitându-ne informații despre această destinație. În primul rând, vreau să răspund la o întrebare care se regăsește în multe dintre comentarii. Africa de Sud nu este o destinație doar pentru iubitorii sporturilor de apă! Ai atât de multe locuri și experiențe de descoperit încât nu-ți vor ajunge  doar 14 zile de vacanță.

  Bo Kaap, culori aprinse care acoperă suferința din trecut

  Bo Kaap, cartierul cu case viu colorate din centrul orașului Cape Town ascunde o istorie nu tocmai frumoasă.

  Bo Kaap, Cape Town
  Bo Kaap, Cape Town

  Cu o populație majoritar musulmană, istoria Bo Kaap reflectă măsurile politice din Africa de Sud în anii apartheidului. Zona a fost declarată exclusiv rezidențială pentru musulmanii din Cape Town, în conformitate cu Actul privind zonele de grup din 1950. Etnicii de alte religii au fost forțați să părăsească cartierul aflat la doar 15 minute de centrul istoric al orașului. În același timp, Bo Kaap a continuat să fie atipic. A rămas unul dintre puținele cartiere cu o populație predominant muncitoare care a continuat să trăiască lângă centrul orașului. La mijlocul secolului al XX-lea, cei din clasa muncitoare din Africa de Sud au fost mutați la periferia orașelor în temeiul Slum Clearance Act.

  În prezent, cartierul a devenit o atracție turistică, iar casele colorate sunt de fapt o expresie a libertății proprietarilor. În momentul în care sclavii au fost lăsați să cumpere proprietăți în Bo Kaap, imobilele, până atunci obligatoriu albe, au fost vopsite în culori aprinse.

  Și dacă tot ai ajuns în Bo Kaap îți recomand să vizitezi și centrul istoric din Cape Town. Cladiri ridicate în 1895 se amestecă frumos cu turnuri de zeci de etaje. Este o zonă vibrantă cu restaurante, baruri și gelaterii.

  Cape Town
  Cape Town

  PONT- încearcă să nu atragi atenția asupra ta purtând bijuterii mari

   

  PONT- vizitează Muzeul Bo Kaap

  Hout Bay, experiențe culinare

  Toate destinațiile despre care scriu sunt la aproximativ o oră și jumătate de condus de locul în care suntem cazați. Deși distanța în kilometri este foarte mică (35-50 km), traficul intens și restricțiile de viteză lungesc durata călătoriei. Nu te impacienta, vei avea timp să atingi mai multe puncte într-o singură zi chiar dacă nu ești matinal. În sezonul cald, ziua africană pornește la 05.38, iar apusul este la ora 20.00.

  Hout Bay
  Hout Bay

  Fotografia a fost suprinsă la Hout Bay, un port pescăresc transformat în atracție turistică. Dughene la care se prepară calamari prăjiți, piețe cu pește proaspăt, un târg cu bijuterii și haine locale, tonete de înghetață și zumzetul făcut de sute de turiști.

  Hout Bay
  Talciocul din Hout Bay

  Hout Bay este și locul din care poți pleca cu ambarcațiuni turistice spre Robben Island, tărâm cucerit acum de foci. Din 1960 până în 1991, Robben Island a servit drept închisoarea de maximă securitate a Africii de Sud. Majoritatea deținuților, inclusiv Nelson Mandela, erau bărbați de culoare încarcerați pentru infracțiuni politice.

  Hout Bay
  Hout Bay

  Să revenim însă la motivul principal pentru care am ajuns la Hout Bay. La recomandarea unui prieten, am mers la Wharf Harbour Front Emporium unde am mâncat stridii culese din mediu natural și Snoek afumat în stil african (Snoek – parte din specia Macrou).

  Stridii Hout Bay
  Stridii Hout Bay

  Două stridii king size (20 de lei/ambele), macroul, patru chiftele de pește și o pâinică proaspăt coaptă au costat mai puțin de 35 de lei.

  PONT – evită weekend-ul (este destinație atât pentru localnici, cât și pentru turiști)

   

  PONT- plătești cu cardul chiar și la talcioc

  Llandudno Beach, o sesiune de bronz pe o plajă spectaculoasă

  O călătorie de 20 de minute cu mașina și ajungi de la Hout Bay la Llandudno Beach. Peisajul se schimbă și intri într-un Beverly Hills al metropolei Cape Town. Până să ajungi la plajă îți vor atrage atenția vilele cu vedere la Oceanul Atlantic, vegetația colorată și mașinile scumpe care trec domol pe șoseaua șerpuită.

  Pentru a ajunge la plaja cu nisipul auriu și apa turcuoaz trebuie să cobori pe scări improvizate din pământ și bârne de lemn. Nu tu scări rulante sau tone de beton, așa cum și-ar dori mulți dintre români. De când am venit în Africa de Sud, am apreciat grija pe care localnicii o au față de mediu.

  Llandudno Beach
  Llandudno Beach

  Pe plajă nu vei găsi beach baruri și nici șezlonguri. Câțiva localnici se plimbă cu lăzile frigorifice pline de băuturi reci, iar alții încearcă să te convingă să cumperi umbrele. Chiar dacă temperatura aerului nu trece de 27 de grade Celsius, nivelul de UV depășește frecvent pragul de 9.

  Llandudno Beach funky travel
  Llandudno Beach

  Peisajul exotic se va schimba în momentul în care vei intra în ocean. Cele 11 grade ale apei îți vor îngheța sângele-n vene.

  PONT- cremă de soare cu factor +50

  PONT- nu te așeza lângă apă (valurile sunt mari și îți vor lua obiectele de pe plajă)

  PONT- este momentul să te întrebi de ce nu te-ai apucat de tehnica Wim Hof (terapia cu apă rece)

  Aventura continuă! De revelion suntem la fel ca vestitul meme cu Gheorghe Hagi – “Nu ne-a sunat nimeni, nu ne-a chemat, dar nici nu mergem”

  Urmărește Funky Travel

  Blog - www.funkytravel.ro
  Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
  Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit