• Camere Live link="camereLive"
  • Încep lucrările pentru protecția Cazinoului din Constanța

    0 Shares

    Administrația Națională Apele Române, în calitate de Beneficiar, alături de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, care asigură managementul proiectului, implementează proiectul “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)” – ETAPA II în Zona Tomis – Lotul 3. Acest segment costier a fost inclus în cadrul proiectului deoarece atât protecția de mal din zona Tomis, cât și digul de larg din dreptul Cazinoului, sunt în stare avansată de degradare, zona de promenadă fiind afectată în timpul furtunilor, de energia valurilor. În cadrul contractului Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Tomis (Casino), contractul s-a semnat din 2019 iar valoarea investiției este de 33.794.069,60 lei fără TVA.

    proiectul “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)” – ETAPA II în Zona Tomis - Lotul 3.
    Proiectul “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)” – ETAPA II în Zona Tomis - Lotul 3.

    Proiectul tehnic revizuit a fost finalizat și avizat și urmează să fie demarate lucrările temporare aferente acestui lot. În cadrul proiectului lucrările de protecție costieră pentru acest lot sunt previzionate a se realiza pe o lungime de 790 metri și constau în îndepărtarea protecţiei de mal existente și execuția de noi sisteme de protecție, eficiente și durabile, calibrate pe specificul zonei Tomis, ceea ce presupune și amenajarea organizării de șantier în condiții propice pentru execuția tipurilor de structuri necesare.

    Scopul acestui proiect este să asigure adaptare la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscului prin protecția la eroziune a liniei țărmului în condiții medii anuale și în timpul evenimentelor cu perioada de recurență de până la 1/100 ani, pentru o durată de viață proiectata de 50 ani.

    Descoperă o parte din legendele legate de Cazinoul din Constanța

    În acest  episod al podcastului Funky&Spicy a fost filmat pe faleza Cazinoului din Constanța. Clădirea emblematică reincepe sa straluceasca dupa ce ani la rand a zacut abandonată de toate autoritățile. In acest cadru, i-am avut alături pe Diana Slav, omul care a pus centrul istoric al orașului Constanta pe harta review-urilor Tripadvisor si, bineinteles, pe Razvan Dobre, cohost al acestui podcast.

    Urmărește Funky Travel

    Blog - www.funkytravel.ro
    Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
    Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
    Funkytravel.ro
    Funkytravel.ro

    Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.