• Camere Live link="camereLive"
 • Impactul epidemiei de coronavirus asupra călătoriilor în 2020

  În largul Mării Negre
  0 Shares

  Mai mult de jumătate dintre respondenții europeni încă vor să călătorească

  Turismul trece printr-o perioadă destul de grea, iar mulți manageri de hoteluri, agenții de turism, dar și de companii cu activități în acest domeniu se uită cu teamă spre viitor. LuggageHero.com, o rețea globală de găzduire a bagajelor cu mai mult de 1000 de locații partenere în Europa și America de Nord, și-a întrebat clienții despre planurile de vacanță pentru 2020.

  Europenii înclină să evite orașele mari, iar turismul intern va fi în creștere

  Datele pe scurt arată cam așa :

  • 56% dintre respondenții europeni încă își doresc să călătorească între lunile Mai și Septembrie 2020, atât timp cât destinațiile preferate nu vor fi în carantină
  • O treime dintre participanții la studiu vor încerca să evite orașele mari și transportul public, iar 17% vor călătorii în interiorul țării în care locuiesc
  • 27% au confirmat că își vor reduce bugetul de vacanță pentru acest an cu cel puțin 40%

  Chestionarele au fost trimise prin email și au fost completate online prin Google Forms de către 2496 persoane din întreaga lume, în perioada 15.03.2020 – 16.03.2020. Bazându-se pe analiza răspunsurilor oferite de participanții din Europa, compania daneză a aflat că pasionații de călătorii nu își anulează planurile în întregime, ci doar le amână până când situația va deveni mai clară: 44% au declarat că nu își vor schimba traseul pentru călătoriile care vor avea loc începând cu luna Mai. Procentajul la nivel mondial este, de asemenea, apropiat: 50%.

  47% dintre europeni și-au anulat rezervările

  61% dintre europenii participanți la sondaj au avut cel puțin o călătorie planificată pentru lunile Martie-Aprilie, iar COVID-19 a avut un impact major, conform estimărilor. În plus, 20% dintre aceștia au spus că acea călătorie era una în cuplu, iar alți 9% urmau să plece alături de familie, deci impactul real ar fi chiar mai mare.Cum situația este încă neclară, mulți (47%) și-au anulat deja rezervările și încă 32% sunt pe cale să facă acest lucru. Dintre cei care încă își doresc să ajungă unde și-au propus, mulți au confirmat că vor evita transportul public și marile orașe și se vor îndrepta către peisaje naturale, departe de locurile aglomerate.

  Planuri de călătorii începând cu luna Mai

  În ceea ce privește călătoriile care vor începe după aceste 2 luni incerte, europenii rămân optimiști și își păstrează planurile: 56% au spus că încă vor să viziteze destinațiile alese atât timp cât nu se va institui carantina în acele locații. Doar o mică parte dintre respondenți (8%) și-au anulat deja rezervările pentru vacanțe programate în perioada Mai – Septembrie 2020. Potrivit răspunsurilor, 44% nici măcar nu iau în considerare modificarea traseului din destinația de vacanță și încă vor să viziteze locurile pe care și-au propus să le vadă, dar unii dintre ei (32%) vor încerca să evite transportul public sau orașele mari, pentru a se simți mai în siguranță. O altă parte a participanților la studiu (17%) plănuiește să rămână mai aproape de casă și să călătorească în interiorul țării în care locuiesc.

  40% dintre europeni își vor reduce bugetul de vacanță

  În ceea ce privește bugetul de vacanță, europenii sunt nevoiți să se adapteze la situația actuală și își reanalizează cheltuielile, confirmând impactul economic preconizat. Doar 46% dintre ei au spus că vor avea aceleași sume disponibile pentru vacanțele din acest an, iar aproximativ un sfert dintre participanți au declarat că vor reduce cheltuielile cu vacanțele cu cel puțin 40%.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar de 15 ani lucrez la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Fii FUNKY💃🏼! Abonează-te la Newsletter

  Fii primul care află cele mai apreciate ponturi de cazare , cele mai vânate coduri de reducere pentru vacanțe și cele mai noi informații verificate despre turism. 

  Felicitări, te-ai abonat cu succes! Vei primi curând informații de la echipa Funky Travel!