Stare de urgență: Botez cu trei invitați plus copilul

Pandemia de coronavirus ne-a dat tuturor viața peste cap. Cu toții aveam planuri, evenimente stabilite, unele chiar și achitate din timp, gânduri de vacanță și afaceri care abia primeau documentele de la Registrul Comerțului. Total nepregătiți, ne-am izbit cu putere de un zid! Ne-am prăbușit, dar, în câteva zile, ne-am dat seama că viața merge înainte și trebuie să ne adaptăm.

“La un moment dat, am avut impresia că sunt singur în biserica și asta m-a dus cu gândul la ceva apocaliptic”

Despre Marian Sterea am mai scris, atunci când v-am povestit de proiectul Lipovenesc. Marian este unul dintre cei mai talentați fotografi de la malul mării și poate din țară. Astăzi, a făcut publice mai multe fotografii de la primul botez organizat conform ordonanțelor militare.

Foto: Marian Sterea
Foto: Marian Sterea

Poate că sunt imagini care vă vor da fiori, dar, în cele din urmă, veți realiza că au un mesaj pozitiv: viața își continuă mersul chiar și în vreme de stare de urgență.

Sursa foto: Marian Sterea
Sursa foto: Marian Sterea
Sursa foto: Marian Sterea
Sursa foto: Marian Sterea

“Că trăim vremuri grele am tot auzit dar ca să fii fotograf la un botez cu trei invitați + copilul, nu am mai auzit dar cu siguranță voi mai vedea.Botezul a fost stabilit cu mult înainte de a începe această nebunie, iar parintii, Irina și Florin, s-au bucurat tare mult când, cu câteva zile înainte de botez, le-am confirmat prezența, de această dată fără asistent. Ar fi foarte multe de spus dar nu îmi găsesc cuvintele. La un moment dat am avut impresia că sunt singur în biserica și asta m-a dus cu gândul la ceva”, a povestit Marian pe pagina lui oficială.

Tulcea : botez în opt persoane

Imagini asemănătoare vei găsi, în aceste zile, în aproape toate bisericile din România.  Se numără invitații, părinții, nașii, iar totalul trebuie să fie obligatoriu OPT. Și începe adunarea:  părinții  cu nasii, patru, preotul, cinci, dascălul, șase, copilul ce urmează să fie botezat, sapte și fotograful, opt.

Foto: Daniel Năstase
Foto: Daniel Năstase
Foto: Daniel Năstase
Foto: Daniel Năstase