• Camere Live link="camereLive"
  • PROIECTUL #redeschidemrestaurante creionat de industria HORECA

    0 Shares

    A trecut și cel mai liniștit 1 Mai din ultimii 20 ani și  am ajuns la un bilanț istoric: pe litoral au fost înregistrați oficial 1200 de polițiști și ZERO turiști. Imagini cu plajele goale, restaurantele și terasele cu scaunele ridicate, beach baruri pregătite cu petreceri până la răsărit s-au perindat toată ziua pe micile ecrane ale telefoanelor, tabletelor și televizoarelor. Cum nimeni nu știe cum și când se vor deschide afacerile din HORECA, organizația patronală HORA, reprezentativă pentru industria ospitalității, a renunțat să mai aștepte propuneri de la autorități și a creionat proiectul #redeschidemrestaurante. Documentul a ajuns și la Ministerul Economiei.

    ZOOM BEACH

    Urmare a amenințării pandemiei globale și a măsurilor instaurate de autorități, industria ospitalității a fost  cea mai afectată, atât la nivel local cât și international, înregistrând un declin atât de brusc, încât a determinat suspendarea activității  în cazul a peste 90% dintre operatori. Cum autoritățile au anunțat o posibilă relaxare a măsurilor în apropierea datei de 15 mai, operatorii din industria HORECA propun redeschiderea localurilor în etape. Măsurile s-ar aplica pentru companiiile care au codul CAEN 5610, 5621, 5629, 5630.

    PROIECTUL  #redeschidemrestaurante

    Faza 1

    Data: 16 mai 2020

    Spații:

    1. TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITATILOR PUBLICE DE ALIMENTATIE
    2. UNITĂȚI  TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR

    Condiții:

    1. Terase independente si integrate unitatilor de alimentatie
    2. Distanta sociala ( distanta intre mese 2 m, mese de max 8 pax, )
    3. Unitatea va putea gazdui/acomoda un numar de maxim 200 de personae in acelasi timp.
    4. masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii la angajatilor la intrarea in tura );
    • dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
    • igienizarea si dezinfectarea  programata a spatiilor de lucru ,
    • instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.
    • Unitati Take away cu servire in interior
      • Limitarea accesului sul in interiorul locatiei potrivit numarului de case de marcat deschise/kioskuri, cu pastrarea distantei de 1,5 m intre statiile de preluare comenzi .  in cazul in care exista mai multi clienti decat numarul de statii de servire, zona de asteptare va fi in fata unitatii cu pastrarea distantei intre clienti de 1,5 m ;
      • Fiecare casa de marcat/ punct de servire va fi dotat cu ecran de protectie din plexiglass;
      • Regulile de distantiere sociala vor fi afisate la loc vizibil la intrarea in unitate, angajatii unitatii avand obligatia de a verifica si asigura respectarea lor.
      • masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii la angajatilor la intrarea in tura );
      • dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
      • igienizarea si dezinfectarea  programata a spatiilor de lucru ,
      • instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 la fiecare statie de marcat

    FAZA 2

    Data: 1 Iunie 2020

    Relaxarea restricțiilor  pentru următoarele Spații ( pas 2 ):

    1. TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITATILOR PUBLICE DE ALIMENTATIE
    2. UNITATI  TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR

    Masuri privind redeschiderea partiala a :

    1. Spații închise: Restaurant, Baruri, Cafenele, Autoserviri, etc. Nu mai mult de 50% din capacitatea legala conform avizului PSI
    2. Distanta sociala ( distanta intre mese 2 m, mese de max 8 pax ) 
    3. Unitatea va putea gazdui/acomoda maxim 50% din capacitatea autorizata de PSI
    4. masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii la angajatilor la intrarea in tura );
    5. dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
    6. igienizarea si dezinfectarea  programata a spatiilor de lucru ,
    7. instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.

    FAZA 3

    Data : 15 iunie 2020

    Condiție: numai dupa analiza indicatorilor COVID19 ( infectii, decese ) de catre CNSSU

    Spații:

    • Restaurante, Cafenele, Baruri, Unități autoservire, Terase, Unități take away

    Conditii in concordanta cu solicitarile CNSSU de la momentul respectiv:

    • Distanța socială
    • Măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură );
    • Dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
    • Igienizarea și dezinfectarea  programată a spațiilor de lucru ,
    • Instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu.

    Go back!

    Data: Oricând

    Condiție: numai după analiza indicatorilor COVID19 ( infețtii, decese ) de către CNSSU

    Spații:

    • Restaurante, Cafenele, Baruri, Unități autoservire, Terase, Unități take away

    Conditii:

    • Revenirea la situația din 15 martie. Interzicerea funcționării.

    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit