• Camere Live link="camereLive"
 • Tu cum ți-ai petrecut primul răsărit din 2021 ?

  0 Shares

  Ca o adevărată tradiție, primele clipe ale oricărui nou an ne pun în situația de a ne uita într-o oglindă invizibilă. Reflexia noastră ne cere insistent să ne impunem ținte pe care să le atingem în următoarele 365 de zile. Unii dintre noi reușesc, alții așteaptă un nou început de an pentru a-și stabili următoarele obiective. În rândurile de mai jos veți citi despre un om obișnuit care a reușit să-și depăsească barierele și care poate fi un exemplu pentru noi toți.

  Crăciunul și 1 ianuarie 2021 l-au prins în apa Mării Negre

  Dacă ați ratat știrile de Crăciun și Revelion și nu ați văzut imaginile cu sportivii din Constanța care au decis să pornească “aventura culinară” cu o baie în mare, la doar 7 grade Celsius, poți să le vezi cu un simplu click pe această fotografie.

  Unul dintre cei cinci temerari este Mihai Nenciu, un antreprenor de 41 de ani din Constanța.

  Așa cum se descrie Mihai este un bărbat obișnuit care prin “muncă și pasiune a reușit să-și depășească atât barierele fizice cât și pe cele psihice”. Abia apoi, Mihai Nenciu este parașutist, scafandru, om de munte, alpinist, alergător în curse de maraton și ultramaraton montan sau membru al primei echipe din România care și-a propus să ajungă pe cel mai înalt vârf al fiecarui continent, într-un proiect intitulat “7 Summits”,ajungând până acum pe cele mai importante vârfuri ale lumii. ”Mihai Nenciu este un român ce duce cu mândrie tricolorul peste tot prin lume și care vorbește cu pasiune și înflăcărare, de fiecare dată, despre locul din care vine, promovând România, Dobrogea și Constanța. Este antreprenor, savurează viața și se bucură din plin de ea”.

  “Puterea exemplului nu este doar o formă de educatie, ci este singura”

  Pe 31 decembrie, în timp ce eu stăteam la două cozi pentru a cumpăra eclere, Mihai m-a anunțat că are un nou proiect pentru prima zi a anului 2021. Răsăritul să-l prindă în apa rece a Mării Negre, iar apusul în vârf de munte.

  Alături de prieteni, Mihai ne-a urat La mulți ani! de pe plaja din Constanța și parcă ne-a dat tuturor imboldul de care aveam nevoie pentru a înțelege că ne putem depăsi propriile bariere.

  Cîteva ore mai târziu, tot în prima zi a anului 2021, Mihai schimba cu totul ținuta pentru a surprinde apusul la 2500 de metri înălțime.

  Și dacă tot ai parcurs acest text până aici, la final, îți las câteva cuvinte scrise chiar de Mihai:

  “Puterea exemplului nu este doar o formă de educatie, ci este singura”

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit