• Camere Live link="camereLive"
 • Vama „deschide” stațiunea libertății prin două concerte online

  0 Shares

  Concertele vor fi organizate fără public și pot fi urmărite doar online. 45 de persoane sunt implicate în cele două sesiuni live transmise din Vama Veche și reprezintă adevărate guri de oxigen pentru oamenii din industria culturală.

  Pe 23 aprilie, apusul din Vama Veche se vede în online cu muzica trupei Vama pe fundal. Iar pe 24 aprilie,  dimineața, soarele iese din mare însoțit tot live de unele dintre cele mai de succes piese din istoria formațiilor Vama și Vama Veche. Evenimentele sunt transmise exclusive online, iar pe plajă se vor auzi doar valurile, nu și cântecele băieților, care vor putea fi ascultate doar de acasă și doar de către cei care și-au cumpărat bilete.

  Vama Veche
  Vama deschide Vama

  Pe lângă Vamă, mare și nisip, trupa Vama – cu cântece noi sau vechi, încărcate de emoții, povești istorii și semnificații – aceste concerte reprezintă o șansă pentru întreaga echipă a proiectului să lucreze din nou, împreună pentru un eveniment. Pandemia a blocat această activitate, acest drept de a munci pentru mulți oameni. Viețile a milioane de specialiști sunt afectate, iar angajați sau freelanceri s-au reprofilat pentru a putea supraviețui financiar în aceste vremuri.

  45 de persoane implicate în cele două evenimente online

  Evenimentul Vama deschide Vama înseamnă o întreagă echipă de artiști, specialiști în imagine, decor, sunet, ingineri, tehnicieni, manageri. Înseamnă toate resursele necesare pentru transportul, producția și emisia evenimentului întins la apus și la răsărit, pe 23 și 24 aprilie. Înseamnă 45 de persoane implicate în acest proiect de la malul mării. Industria culturală și cea de evenimente sunt printre cele mai afectate industrii din lume. În primul val de pandemie, în România, sectoarele de ospitalitate și turism au scăzut cu peste 67% față de 2019, iar sectoarele de cultură, arte și alte servicii au avut pierderi de 67,4%, respectiv 60,4%, potrivit datelor prezentate de specialiștii economiști de la UBB. Înainte de pandemie, toate aceste industrii generau milioane de locuri de muncă, zeci de business-uri noi și venituri la buget de sute de milioane de euro.

  Trupa Vama în concert

  Pe lângă cei 5 membri ai trupei, Vama deschide Vama înseamnă 1 regizor emisie, 1 editor, 6 cameramani, 1 asistent de cameră, 1 designer de lumini, 1 inginer de sunet, 2 tehnicieni instrumente, 2 electricieni, 4 tehnicieni de scenă, 1 manager de scenă, 1 scenograf, 1 art director, 1 fotograf, 1 project manager, 1 office manager, 2 specialiști social media, 1 specialist în comunicare și PR, 1 tehnician, 1 șofer, 1 asistent medical, 1 recuzitor, 1 avocat și 7 membri de la două platforme de ticketing.  Tudor Chirilă spune că o parte din echipa lui s-a reprofilat în ultimul an, din cauză că statul a restricționat accesul la muncă și nu a venit cu soluții de restartare și relansare pentru industriile aflate în prag de colaps. Artistul oferă exemplu echipele tehnice, ingineri de sunet, de imagine, care stau în spatele unei trupe și acum sunt afectate de lipsa activității lor. Colegul său de la lumini lucrează acum la o companie de electricitate, pentru a putea trăi. Astfel că, subliniază Tudor Chirilă, fiecare eveniment, chiar și online, este o gură de oxigen pentru fiecare membru implicat în proiect și familia sa. ,,Ni s-a părut important să nu mai facem încă un concert din studio. Să le oferim fanilor noștri și o altă perspectivă în marea asta de transmisii online cu fundaluri artificiale pe spate. Așa că ne-a venit ideea să cântăm de pe plaja din Vama Veche înainte de deschiderea sezonului oficial, când Vama e mai aproape de cum am cunoscut-o noi și de poveștile care au făcut-o celebră. Concertul ăsta dublu e un medicament, mai ales pentru noi: după tot anul ăsta nebun ce poate fi mai bine decât să ne trezim la răsărit după ce am cântat la apus, să avem marea în spate și să cântăm Undeva în Vamă acompaniați de liniștea mării. Sperăm doar să nu fie înnorat 🙂 Și sperăm să fiți alături de noi, fie și doar virtual.”, spune Tudor Chirilă.

  Vama Veche
  Vama deschide Vama

  Evenimentul Vama deschide Vama va fi organizat fără public pe plajă. În momentul de față, situația epidemiologică și restricțiile aplicate evenimentelor în aer liber nu permit prezența fizică a publicului la concerte. Cântarea electrică de la apus și spectacolul acustic de la răsărit vor fi înregistrate și vor putea fi vizionate de cei care au bilete timp de 10 zile după transmisia live. Biletele pot fi cumpărate de AICI.