• Camere Live link="camereLive"
 • Gunoaiele se tot adună, dar cine face curat pe plajele lărgite și nepredate ?

  0 Shares

  Haosul creat în acest sezon turistic cu plajele extinse continuă! Până acum nicio zonă prinsă în perimetrul Cazino Mamaia – Mamaia Nord (zona cluburi) nu a fost predată de constructorul olandez, iar efectele încep să se vadă.  De exemplu, în zona hotelurilor Lido și Ambasador, numele acestora l-am folosit doar pentru orientare, au fost amplasate mai multe cosuri de gunoi pe plajă. Nimeni nu știe sau nu-și asumă montarea acestor structuri metalice cu rol de coșuri de gunoi, mai ales că este ilegal. Dar, să salutăm inițiativa CUIVA de a monta coșurile de gunoi! Ce se întâmplă mai departe? Păi coșurile de gunoi s-au umplut și nimeni nu le-a mai curățat! Potrivit unor surse oficiale din cadrul Apelor Române, olandezii sunt obligați, conform contractului, să îngrijească plajele până când le vor preda autorităților române.

  Să mergem și mai departe! Vă reamintesc că autoritățile au anunțat că până la momentul predării plajelor extinse, estimată la 1 iulie 2021, zona nouă de nisip este în grija constructorilor olandezi. Aceștia, la rândul lor, au anunțat că nu vor face poliție pe plajă și nu vor alunga turiștii care vor să-și aducă șezlongurile aproape de malul mării. Lucru care se și întâmplă așa cum se observă în imaginile de mai jos.

  În același timp, hotelierii și agenții economici, care aveau plaje concesionate până la lărgirea acestora, nu au voie să miște un pai pe noul nisip.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit