• Camere Live link="camereLive"
  • Rezervări anulate cu documente falsificate ce poartă antetul Direcției de Sănătate Publică

    0 Shares

    În urmă cu câteva zile, vă anunțam că am descoperit cea mai nouă metodă folosită de unii proprietari de apartamente pentru a anula rezervările turiștilor.  Întreaga poveste pornea de la acest mesaj pe care o turistă l-a primit de la proprietara unui apartament.

    Mesajul primit de turistă

    Femeia a plătit pentru un concediu in zona noii stațiuni Mamaia Nord (Năvodari), dar, nerăbdatoare, a ajuns la mare cu o zi înainte. S-a cazat la un alt apartament, dar a primit sms-ul de la proprietara apartamentului în care urma să-și petreacă vacanța. Speriată, mai ales că implica autorități, o posibilă infecție cu COVID 19, nu a bănuit nimic.

    De fapt, tocmai ce fusese victima unei țepe!

    Deși aveam documentul primit de femeie încă de săptămâna trecută am decis să nu-l public pentru a nu afecta cursul unor investigații. Până astăzi când Direcția de Sănătate Publică a confirmat că ceea ce a primit femeia este un fals grosolan.

    Documentul primit de femeie

    Proprietara, care a fost în stare să compună o adresă în fals cu antetul și ștampila Ministerului Sănătății, era atât de disperată să scape de turistă încât a inventat o restricționare a imobilelor situate pe o stradă întreagă din noua stațiune Mamaia Nord ( Năvodari). Documentul fals a ajuns la mulți proprietari din zonă care au intrat în panică și au alertat autoritățile.

    Mesajul șocant din documentul falsificat

    În cursul zilei de astăzi, Direcția Publică din Constanța, mi-a trimis un punct de vedere oficial față de actul fals emis de proprietara apartamentului. Conform adresei, “Documentul atașat NU este emis de Direcția de Sănătate Publică Constanța”.

    Adresa DSP Constanța

    Posibilul motiv al țepei

    Ca să nu mă lungesc fără rost, haideți să vă explic pentru ce a creat panică proprietara apartamentului. Turista achitase vacanța prin airbnb, iar banii erau deja taxați de pe card. Nu și-a dat seama că perioada aleasă de turistă este chiar în weekend-ul prelungit de Rusalii, atunci când tarifele cresc. Dacă anula rezervarea era sancționată de airbnb. Și atunci a ales să inventeze o poveste care o va costa, cel mai probabil, mai mult decât cei 100 de euro pe care îi va câștiga în plus de la alți turiști.

    Tocmai de aceea vă recomand să folosiți doar structuri autorizate chiar dacă vorbim de apartamente de vacanță. Multe dintre acestea sunt fiscalizate și înregistrate la Ministerul Turismului.

    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit