• Camere Live link="camereLive"
 • “Ne cerem scuze că nu asigurăm cazarea unor oale de ciorbă”

  0 Shares

  Acestea sunt doar câteva dintre “restricțiile” impuse de cea care are grijă ca ochii din cap de Lawanda9 din Vama Veche. Ilinca Teodoriu a croit un mic îndrumar turistic pentru musafirii care îi vor călca pragul. Recunoaște că rândurile așternute inițial pe pagina ei de socializare, apoi preluate aici pe funkytravel.ro, vin ca urmare a experiențelor pe care deja le-a trăit administrând o altă pensiune din stațiunea libertății. Vă las să descoperiți micul ghid, iar la finalul acestui articol veți afla chiar de la Ilinca de ce a ajuns să posteze un astfel de mesaj.

  “Prosoapele noastre sunt un pic mai deosebite! Nu reacționează bine în cazul în care sunt detronate la rang de mop sau cârpă pentru pantofi”

  “LaWanda9 este o locație nouă, o casă care abia ce s-a dezbrăcat de schele. Este un vis pentru care s-a muncit mult, iar în fiecare colț o să găsiți o parte din sufletul nostru. Avem câteva camere pe care le–am aranjat pentru a fi iubibile,  o curte generoasă și colorată, un bar cu  pahare brumate și o bucătarie cu bunătățuri.  Ne plac imblăniții și credem noi că am creat un loc “cozy” pentru o vacanță la mare.  Avem povești nenumărate, musafiri care ne-au devenit prieteni și respect pentru cine ne trece pragul. Avem însă și reguli sau un mic îndrumar de vacanță pentru cei care își doresc să ne devină oaspeți.  Ne-am gândit că este normal să anunțăm care sunt restricțiile casei, înainte să vă stricăm concediul cu “pretențiile” noastre de gazde “neprietenoase”.

  Ilinca Teodoriu
  Ilinca Teodoriu

  Cele 11 reguli din micul îndrumar al turistului

  – Suntem o locație  în care  NU se ascultă manele. Și nici derivate din repertoriul internațional. Nici la boxa mică, nici la boxa mare, nici pe telefon…. NICĂIERI, DELOC, ABSOLUT NICIODATĂ! Nici măcar de test sau pe modelul… punem o singură melodie, că nu se simte. Ba se simte!  Și se aude.

  – Suntem în Vamă pentru că ne plac petrecerile. Cu toate acestea, în curte, volumul muzicii este direct corelat cu respectul față de ceilalți musafiri cât și față de vecini, care au și ei, la rândul lor, musafiri. Deci, petrecerea oaspeților nu înseamnă totuși și o muzică care să ne împingă geamurile să danseze în mod necontrolat.

  sursa foto- Lawanda9 din Vama Veche

  – Sejurul se achită în ziua cazării! Nu suntem oameni răi care vor să își facă rezerve financiare de pe urma oaspeților. Însă, preferăm să nu trăim cu emoțiile unei despărțiri în taină.

  – Cafeaua de dimineață este din partea casei. Până la ora 12.00. Și nu, din păcate, nu puteți pleca cu termosul la plajă. Și, nici nu putem asigura, din partea casei, cafeaua de dimineață pentru musafirii dumneavoastră care nu ne sunt oaspeți.

  – Micul dejun nu este inclus în prețul camerei, dar puteți sa il mâncați la noi. Povestim ce vă doriți, dacă există restricții sau preferințe alimentare și avem grijă ca totul să fie bun și proaspăt. Nu ne deranjează să vă oferim pahare sau farfurii în cazul în care aveți produsele dumneavoastră, însă, accesul în bucătărie este interzis persoanelor care nu fac parte din echipa noastră.

  – Din pacate, terenul nu ne-a permis să facem un foișor mai amplu, iar spațiul destinat barului este  mititel cât un cercel. Ne cerem scuze anticipat că nu vom putea asigura “cazarea” unor bunuri personale, precum sticle de vin, beri, pești proaspeți, oale de ciorbă, pepeni, borcane cu miere sau bulion de casă sau alte merinde importante pentru consumul personal. In fiecare cameră exista mini-frigidere care abia așteapta să își facă treaba.

  – Gătim în fiecare seară! Noi zicem că și iese bine! Însă plitele, grătarele și aragazul au fost dresate de noi, încă de când erau mici. Practic, doar îmblânzitorul nostru știe cum să le vorbească. Musafirii sunt bineveniți să ne ofere sugestii legate de preparate/ preparare, să ne testeze mâncarea, să ne critice sau să ne laude dacă merităm  și să se delecteze cu un pahar de vin bun. Treaba o facem noi!

  Panoramă surprinsă pe terasa de la Lawand9 Vama Veche

  – Fiecare cameră este specială, în felul ei. Vă rugăm să nu ne ajutați să le redecorăm. Există o legatura aparte între obiectele din fiecare cameră și nu ne dorim să rupem acest lanț de iubire.

  – Prosoapele noastre sunt un pic mai deosebite. Sunt colorate și vesele, dar fac insolație extrem de repede. Și nici plaja nu le priește. Nu reacționează bine nici în cazul în care sunt detronate la rang de mop sau cârpă pentru pantofi.

  Una dintre camerele de la Lawanda9 Vama Veche

  – Iubim animalele și suntem o casă unde îmblăniții sunt dragăliți și alintați. Acest lucru nu înseamnă însă că ne asumăm să avem responsabilitatea prietenilor îmblăniți atunci când stăpânii sunt la plimbare prin sat sau la plajă .  “Manualul utilizatorului” nu îl putem descărca pe “google” și nici serviciul de “guvernanță” pentru pet-urile care ne vizitează nu îl putem asigura.   

  – Ne bucuram de oaspeți și suntem mereu atenți la nevoile musafirilor. Vă rugăm, cu respect, să nu faceți o confuzie între amabilitatea personalului și o datorie a echipei LaWanda9 de a vă sta la dispozitie, la ordin! O camera închiriată nu reprezintă, totusi, un titlu de proprietate.

  Daca ați citit toate regulile casei și nu v-ati supărat, înseamnă că sunteți în locul potrivit pentru vacanța dumneavoastră. În caz contrar, suntem siguri că nu vom fi niciodată gazdele potrivite pentru un concediu reușit. Ne pare rău că nu suntem pe aceeași lungime de undă, dar suntem  siguri că există un loc sub soare pentru toată lumea”.

  “Vama Veche este un loc aparte, iar non-conformismul este confundat, de foarte multe ori, cu lipsa de maniere sau restricții”

  Am felicitat-o pe Ilinca pentru îndrumar deși se teme că va atrage un val de hate după ce a publicat regulile pe care trebuie să le respecte turiștii. Probabil că va pierde unele rezervări, dar poate că asta înseamna, de fapt, un lucru bun. Nu poți respecta regulile, nu ai ce căuta în acel loc!

  Exercițiu de imaginație pe plaja din Vama Veche Funky Travel Blog Comercianții au speculat și au valorificat "turismul de beție” spre groaza autorităților și a localnicilor.
  Mesaj în Vama Veche

   “Chiar și pentru noi, gazde cu idei fixe și blonde, îndrumarul a apărut ca urmare atât a experienței personale cât și a poveștilor împărtășite de vecinii din sat. Practic, am considerat că este esențial să ne informăm potențialii turisti privind tiparul locului, atmosfera pe care dorim să o menținem în curtea noastră precum și regulile după care funcționăm. Consider că turistul este un  musafir, pe care trebuie să îl tratezi cât poți de bine. Oaspeții sunt bineveniți, însă, ca în orice casă, există câteva reguli. De cele mai multe ori aceste reguli sunt cele pe care le cunoaștem cu toții, de acasă. Însă, Vama Veche este un loc aparte, iar non-conformismul este confundat, de foarte multe ori, cu lipsa de maniere sau restricții. Cumva, o vacanță în Vamă se interpretează drept o vizita într-un loc în care este permis orice, fară nicio limită. Insă, educația și bunul simț nu au voie să plece în vacanță! Așadar, pentru a fi siguri că reușim să ne scriem povestea așa cum ne dorim, am preferat să punctăm care sunt așteptările noastre de la cei care își doresc să ne devină musafiri. De fapt, cred că și acest îndrumar reprezintă tot o formulă de respect pentru turiști. Cei care caută altceva, știu din start că nu suntem locația potrivită pentru dumnealor. Firește că mi-am asumat și posibilele critici din partea persoanelor care nu agrează tiparul nostru, însa fiind o afacere personală am dreptul sa îmi aleg nișa pe care să îmi desfășor activitatea. Este o optiune personală. Asumată!”, spune Ilinca.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit