• Camere Live link="camereLive"
 • Da, există și locuri spectaculoase pe litoralul românesc!

  0 Shares

  Hulit și blamat de mulți dintre conaționali, deși nu au mai fost de ani de zile în concediu la marea noastră, litoralul te poate suprinde și frumos. Poate veți spune că sunt subiectiv, mai ales că respir 24 din 24 de ore briza mării , dar îmi asum acest lucru!

  Apus de Soare la Mamaia și nu în Grecia

  Alături de câțiva prieteni, am fost aseară la un eveniment organizat de Adi Hădean, la restaurantul pe care l-a preluat de două sezoane estivale. Situat în stațiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, localul beneficiază de o vedere spectaculoasă mai ales la apusul soarelui, de unde și numele restaurantului.

  Terasa Apus de Soare, Mamaia

  Pentru astfel de evenimente, ai la dispoziție două meniuri principale prestabilite de Adi Hădean. Noi fiind cinci, am decis să facem un mix de meniuri astfel încât să putem gusta din toate preparatele, ceea ce vă recomand și vouă.

  Meniul stabilit pentru 6-7 August
  Meniul stabilit pentru 6-7 August

  Eu am dat nota zece meniului cu vită, gătită medium rare și preparată chiar în fața noastră de Adi Hădean.

  Dar și spectaculosul apus de soare îți va rămâne întipărit pe retină.

  Singurul preparat care cred că putea fi îmbunătățit a fost desertul. Iată cum a fost meniul nostru în trei fotografii.

  Noua bucătărie estivală cu vedere la malul mării

  Pe lista mea de locuri recomandate este și Noua bucătărie estivală, deschisă de Alex Petricean la Olimp.

  Alex Petricean alături de clienți

  Aranjate în jurul piscinei de la Casa de Mare,  cele câteva mese sunt pregătite pentru turiștii/localnicii care vor să descopere adevăratul gust al Mării Negre, asezonat cu măiestria unui chef pasionat de bucătăria românească. Iată doar două exemple de preparate care îmbină bogăția Mării Negre cu produsele tradiționale din Dobrogea.

  Alex va găti până la începutul lunii octombrie la Noua bucătărie estivală și ar fi păcat să nu vă bucurați de o seară spectaculoasă cu preparate deliciose, dar și cu o astfel de priveliște.

  Vedere la Noua bucătărie estivală

  Iată și indicațiile de localizare pentru Noua bucătărie estivală.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit