• Camere Live link="camereLive"
 • Rowmania lui Ivan Patzaichin într-un singur videoclip

  0 Shares

  funkytravel.ro a anunțat, în premieră, colaborarea dintre celebra trupă Subcarpați și corul lipovenesc Rusalka. Totul a fost posibil ca urmare a implicării lui Ivan Patzaichin, cel care a reușit să aducă în aceeași gospodărie lipovenească din Mila 23 membrii celor două formații. Din păcate, Ivan a avut alte planuri înainte de lansarea videoclipului, iar acum cred că se uită de sus la noi și ne aduce aminte că Rowmania ( a se citi România) poate fi unită și prin muzică. 

  ‘’Suntem onorați. Îți mulțumim, Ivan! Plecăciuni și ape line!’’

  Înainte de a vă lăsa link-ul spre videoclipul oficial publicat pe contul de youtube al formației Subcarpați, iată mesajul integral postat de membrii trupei. 

  ‘’La începutul lui 2021, am avut onoarea să fim invitații lui Ivan, acasă, la Mila 23. Am găsit aici o comunitate vibrantă care, pe lângă tradiția de a oferi României cei mai mulți campioni olimpici la sporturile pe apă, se bucură și de o puternică tradiție muzicală. Le-am cunoscut pe femeile din corul Rusalka, un grup de lipovence care se îngrijesc să păstreze vie și să valorifice muzica tradițională din aceste ținuturi. Corul deține un repertoriu de cântece vechi, culese și documentate de membrele sale pe parcursul ultimelor decade. Cântecele poartă cu ele cultura lipovenească, transmisă din generație în generație, și ascunde mărturii ale modului de a trăi al acestui grup etnic, în ultimii 200 de ani, pe teritoriul Deltei Dunării. Sunt melodii de jale și dor, cântece dedicate anotimpurilor, de dragoste, despărțire, logodnă, nuntă, petrecere, cântece despre ținutele tradiționale ale lipovenilor și cântece pescărești.Ne-am propus, împreună cu Ivan și cu echipa lui, Rowmania, să aducem în actualitate prestația artistică a corului Rusalka din Mila 23 și să punem sub lumină aportul pe care amestecul multietnic absolut unic de aici îl poate aduce dezvoltării Deltei Dunării – un ținut ospitalier, care le-a permis comunităților locale să crească, să lase și să păstreze mărturii ale istoriei lor culturale, transformând Delta în una dintre cele mai cosmopolite și valoroase întinderi verzi-albastre din România.

  Suntem onorați. Îți mulțumim, Ivan! Plecăciuni și ape line!’’

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit