• Camere Live link="camereLive"
 • Senzațional! Iată cum va arăta prima destinație turistică construită pe o platformă petrolieră

  0 Shares

  Ce vă vine în minte atunci când vă gândiți la o platformă petrolieră? Nicidecum la un loc extradordinar de vacanță! Și iată că Fondul de Investiții Publice (PIF) al Arabiei Saudite vrea să demonstreze că The Rig poate deveni una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din lume. Locul ales pentru viitoarea construcție este Golful Arabiei, pe coasta de vest a Arabiei Saudite. 

  “Stațiunea” în care poți să ajungi cu feribotul, nava de croazieră, iahtul, șalupa sau cu elicopterul

  Proiectul The Rig a fost anunțat de autoritățile din Arabia Saudită, iar stațiunea pe apă face parte din planul saudiților de a-și diversifica sectorul economic. Deși nu a fost anunțață valoarea totală a investiției, au fost dezvăluite mai multe detalii privind singura destinație turistică din lume construită pe o platformă petrolieră offshore. The Rig va avea o suprafață de 150.000 de metri pătrați, cu cel puțin trei hoteluri, cu un total de 800 de camere. Zeci de restaurante vor fi amplasate pe viitoarea structură metalică situată deasupra mării. Nu sunt încă multe detalii în prezentarea saudiților, dar nu este exclus ca o mare parte din restaurante să fie subacvatice. Acum, pregătiți-vă și dați PLAY clipului de mai jos.

  În filmul de prezentare al saudiților sunt create, acum 3D, parcuri acvatice, zone pentru concerte în aer liber și baze nautice. De asemenea, sunt mai multe platforme de bungee jamping, dar și unul dintre cei mai mari pereti metalici pentru escaladă. 

  Chiar și pentru a ajunge la destinație va fi o experiență. Turiștii vor putea călători până la The Rig cu feribotul, iahtul, croaziera sau elicopterul (pentru cei care doresc să călătorească cu stil, desigur), deoarece platforma petrolieră are propriul său heliport. Experții în turism consideră că The Rig va fi stațiunea unde cea mai ieftină vacanță de o săptămână va fi cumpărată cu cel puțin 5000 de dolari. Cu alte cuvinte, mai aveți la dispoziție puțin peste opt ani să strângeți banii. Da, The Rig va fi inaugurată în 2030.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit