• Camere Live link="camereLive"
 • Nicio surpriză! Oradea, singura destinație din România în lupta pentru TOP 10 locuri de vizitat în Europa

  0 Shares

  EuropeanBestDestinations.com, cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa, în parteneriat cu rețeaua EDEN a Comisiei Europene și partenerii media Forbes US, Condé Nast Travelers, a lansat cea de-a 13-a compețiție  privind „Cele mai bune destinații europene de vizitat în 2022”.  Sunt selectate 20 de destinații pe baza ofertei lor culturale și turistice, precum și a calității vieții, dar și a dezvoltării lor durabile. Anul acesta, pe lista scurtă a celor 20 de destinații regăsim un singur oraș din România, respectiv Oradea. Nu că ar fi vreo surpriză pentru noi, românii, dar nu știu cum privesc primarii celorlalte destinații turistice din țară faptul că milioane de europeni și nu numai vor avea în plan vizitarea orașului din vestul țării.

  sursa foto: Visit Oradea

  Oradea are parte și de o descriere specială făcută de cei de la  EuropeanBestDestinations.com. Un oraș care se bucură pe deplin de fiecare anotimp și pompează energie într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale regiunii pentru un turism lent și fără stres. Situată la granița de vest cu România, la numai 490 km de Viena, Oradea a respirat influența Occidentului în fiecare moment al lungii sale istorii. Cea mai spectaculoasă dovadă sunt fațadele clădirilor din zona centrală, construite pe concepte Art Nouveau cu influențe austriece. Patrimoniul arhitectural din Oradea este atât de unic încât orașul este membru al unui club exclusivist, Art Nouveau Network, certificat ca traseu cultural de către Consiliul Europei”.

  Sursa foto: Visit Oradea
  Sursa foto: Visit Oradea

  Și acum puneți-vă în postura unui turist din Vestul Europei! Primul lucru pe care îl veți face este să căutați informații despre Oradea. Pe care le veți și găsi ușor! De exemplu, iată cum arată www.visitoradea.com  Sunt sigur că mulți europeni vor alege Oradea ca destinație pentru vacanța din 2022. Vă las și un link unde puteți vota Destinația Oradea.

  Oradea

  Revenind la restul destinațiilor alese de milioane de turiști, în Top 20 destinații de vizitat în Europa în 2022 se mai regăsesc : Coasta Amalfi, Amiens, Atena, Bavaria, Clonakilty, Creta, Graz, Istanbul, Regiunea Lahti, Leuven, Ljubljana, Londra, Lucerna, Marbella, Nijmegen, Plovdiv, Praga, Roma, Viena.  

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit