• Camere Live link="camereLive"
 • Catania – cannoli, arancino și… elefanți în ianuarie! Escapadă cu copilul în Sicilia!

  0 Shares

  O prietenă îmi spunea: Italia este întotdeauna o idee bună. Chiar și în ianuarie. În plus Alexa, după vulcanul din bicarbonat de sodiu și cărțile despre cratere, voia să vadă un vulcan adevărat. Așa că am fost spontani, am prins o ofertă la WizzAir și am plecat în Sicilia. Catania mai exact. După pregătiri atente, informări și citit pe site-uri despre condițiile de călătorie, am plecat.

  Cursa noastră a ajuns destul de târziu seara, dar am găsit cu ușurință stația autobuzului Alibus, care merge de la Aeroportul din Catania în oraș. 6 euro costă călătoria, iar șoferul îți poate spune exact unde trebuie să cobori pentru a ajunge cât mai aproape de unde ai nevoie. Noi am stat în Piazza Trento, iar călătoria a durat cam jumătate de oră. Oboseala călătoriei și-a spus cuvântul și am adormit imediat. A doua zi am luat orașul la pas

  Catania, Sicilia

  Catania are o linie de metrou, iar autobuzele circulă destul de bine, dar noi am preferat să descoperim atracțiile orașului în ritmul nostru, fără listă de atracții de bifat. Mai ales că vremea era perfectă pentru plimbări: 15 grade în ianuarie.

  Giardino Bellini

  Parcul Bellini este cel mai vechi parc din Catania și are un farmec aparte. Are mai multe zone, numai bune de explorat. Vei descoperi fântâni și alei pavate cu roci vulcanice, bănci la soare, aloe vera, palmieri și… liniște. Într-o altă zonă, mai retrasă,  există un loc de joacă, unde copiii își pot consuma energia. Vor avea probabil nevoie după plimbări “de oameni mari”. Supriza acestui parc a fost un ficus uriaș, cu niște rădăcini impresionante. 

  Parcul Bellini

  Teatro Massimo Bellini

  Opera care poartă numele compozitorului local Vincenzo Bellini se poate vizita, iar turul costa 12 euro. Noi am asistat la repetițiile orchestrei și am admirat acustica și lojele intime.  Ghidul ne-a povestit cum în loja oficială aveau acces străjerii și.. amantele regelui. Sau cum regele a încălcat tradiția, aplaudând una dintre operele lui Bellini. Am ieșit din Teatro Bellini și am plecat în cautarea elefantului. Sunt multe legende legate de ‘liotro’, așa cum îl numesc localnicii. Potrivit uneia dintre ele, vechii locuitori din Catania considerau elefantul simbolul  protecției împotriva erupțiilor vulcanului Etna. Așa că peste tot prin oraș poți vedea elefănțelul, în diverse ipostaze. Îl vei găsi pe pereți magazinelor, statui răspândite prin piețe, pe asfaltul străzilor sau pe afișe.

  Teatrul Bellini

  Există chiar și un Palazzo degli Elefanti, în care se află acum primăria.

   

  Palazzo degli Elefanti

  Avatar
  Parentropolis

  Parentropolis este o platformă prin care 3 mame, Laura Ion, Andreea Georgescu și Oana Hagiescu, și-au propus să ofere părinților informații structurate și la îndemână. Informații validate de specialiști, precum psihologi, doctori, terapeuți sau specialiști acreditați în parenting. Aici găsiți și idei de joacă, recomandări de cărți și locuri de mers împreună cu familia. Te așteptăm pe https://parentropolis.com/