• Camere Live link="camereLive"
  • Cu ce ai călătorit în prima zi după isteria privind scumpirea carburanților ?

    0 Shares

    07.59 Gara București Nord! Termometrul arată minus un grad Celsius, iar călătorii zgribuliți de amestecă printre zecile de refugiați din Ucraina. În grabă spre cafenea, trec printre zeci de pompieri, jandarmi și polițiști care încearcă să-i ajute pe cei care și-au abandonat casele din cauza războiului. Mă uit în jurul meu și parcă toată lumea a uitat deja episodul isteric de aseară (azi-noapte) când sute de mii de români și-au pierdut ore bune din viață pentru a sta la cozi la benzinării. Mă întreb și acum de ce au ajuns atât de fragili, iar orice informație neverificată declanșează în ei traume ascunse. Da, știu, toți am fost afectați de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, mai ales din punct de vedere psihologic, dar parcă normalitatea începe să dispară cu totul. După pandemie a venit războiului și bruma de speranță a dispărut din nou pentru mulți dintre români. Dar viața merge înainte!

    Încearcă să-ți trăiești viața cât se poate de normal

    Să revin la titlul acestui articol! Și ce ai făcut după prima noapte de isterie privind scumpirea carburanților ? Ai lăsat mașina în parcare? Ai mers cu transportul public? Ai consumat prețioasa benzină sau motorină pe care ai cumpărat-o cu zece bani mai scumpă decât astăzi ? Ai calculat minutele pe care le-ai pierdut la coadă în loc să te bucuri alături de familie ?

    Hai să-ți spun cum  aleg eu să rămân “întreg” la minte și la suflet! Nu mi-am schimbat planurile de călătorie! Am ales să folosesc CFR-ul și nu din cauza așa zisei scumpiri a carburanților, ci pentru că vreau să mă bucur de orele pe care altfel le-aș fi petrecut în trafic. Am mers la gară cu un taxi, prețul era neschimbat, iar taximetristul părea și el îngrozit de capcana în care au căzut sute de mii de români. Mă duc să-mi revăd prietenii chiar pentru o scurtă perioadă și de abia aștept să mă întorc acasă pentru a-mi revedea familia.  Și uite ce frumos este răsăritul suprins din tren!

    Răsăritul surprins în drum spre București
    Răsăritul surprins în drum spre București

    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit