• Camere Live link="camereLive"
 • Termen prelungit pentru lucrările de renovare a Cazinoului Constanța

  Cazino
  0 Shares

  Lucrările de reabilitare de la Cazino Constanța sunt în plină desfășurare și se așteaptă să fie finalizate în cursul anului 2024. Deși trebuiau să fie gata în a doua jumătate a acestui an, problemele întâmpinate pe parcursul reabilitării au dus la amânarea finalizării lucrărilor. Vă prezentăm imagini făcute astăzi în exclusivitate de administratorii paginii Cazino Constanța

  Cazino Constanța

  În acest moment, se execută lucrări la partea de structură, partea de arhitectură și de componente artistice. De asemenea, în scurt timp se va trece la partea de instalații interioare și exterioare, consolidare și la refacerea terasei exterioare, conform unei informări a Companiei Naționale de Investiții.

  Refacerea componentelor artistice

  La parter, cu ocazia punerii schelei interioare pentru reparațiile de la plafoane, ing. Gabriel Puchiu, dând la o parte rabițul care acoperea structura orizontală, a descoperit înscrisuri făcute cu creta pe grinzile metalice. Sunt semnături ale meșterilor care au lucrat la Cazino. Interesant este că numele meșterilor care au lucrat aici și s-au semnat sunt atât din anul 1951, cât și din anul 1986 (ultima reparație capitală a clădirii). „Deci s-a descoperit încă un indiciu despre deținuții politici conduși de arhitecții-deținuți Constantin Joja și Ion Cristodulo, care au suferit condițiile dure de detenție ale regimului dictatorial comunist“, a explicat arhitectul Radu Cornescu.

  Licitație pentru lucrări suplimentare la Cazinoul din Constanța

  COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII SA a lansat licitatia pentru Proiectare, executie si asistenta tehnica pentru obiectivul de investitii ,, Consolidare si restaurare CAZINO CONSTANȚA-(clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)” situat in bd.Elisabeta nr.4, municipiul Constanta, judetul Constanta, Consolidare structura de sustinere interioare si exterioara si refacere componente artistice exterioare, aferente celor patru turnuri ornamentale ale cladirii Cazinoului din Constanta.

  Durata de realizare a investiției: 5 luni, respectiv (150 zile) din care proiectarea 1 luna (30 zile) si executia – 4 luni (120 zile).

  Valoarea totala estimata: 4.174.534,11 lei + tva.

  Data de deschidere a ofertelor: 09.06.2022.

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.