• Camere Live link="camereLive"
 • De Rusalii, mii de turiști au ales Delta Dunării

  0 Shares

  Chiar dacă weekend-ul a debutat cu ploaie, turiștii nu s-au speriat și au decis, în număr foarte mare, să petreacă un timp de calitate în Delta Dunării. Administratorii de hoteluri și pensiuni au știut să transforme în realitate un vis de vacanță, pregătind pentru oaspeți meniuri deltaice din pește, excursii pe canale, excursii la Pădurea Caraorman și Letea, pe plajele sălbatice Sulina, Sfântu Gheorghe și Gura Portiței, plimbări cu caiacul, partide de pescuit, iar muzica ansamblurilor locale tradiționale a răsunat până târziu în noapte.

  Padurea Letea
  https://www.facebook.com/dedu.adrian

  Din datele culese, în timp real, de către Asociația Delta Dunării din aproape toate zonele de vacanță din Delta Dunării, locurile de cazare au fost ocupate în proporție de 100%. Pensiunile și hotelurile care aveau rezervări 90% și-au completat locurile prin redistribuirea turiștilor de la pensiunile care au avut cerere de cazare peste capacitate, mulți turiști venind direct în Deltă, fără să își facă rezervare.

  În Delta Dunării sunt în prezent 594 structuri de cazare, cu 12.508 de locuri de cazare autorizate

  ”Așa trăiește Delta, ca o mare familie, unde nimeni nu este lăsat pe afară. Orice turist este binevenit, atâta timp cât arată respect față de Deltă, față de mediul înconjurator. Ne bucură faptul că cei care au ales să își petreacă vacanța în Deltă au lăsat în urmă știrile alarmiste, optând pentru pachete turistice de 3-4 zile și nu în ultimul rând faptul că cei care au venit în destinație sunt iubitori de natură și care înțeleg să fie responsabili față de această bijuterie care se numește Delta Dunării”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării.

  Prețurile în Delta Dunării pentru minivacanța de Rusalii au fost de la 300 de lei pe zi, de persoană cu mic dejun inclus, la 700 lei prețul mediu care a inclus demi-pensiune şi o excursie în Deltă și până la 395 euro, la unitățile de cazare de cinci stele unde a fost inclus tot confortul, acces la spa şi la piscine, spectacole live, dar şi mese festive. Preţul unei excursii în Deltă a pornit de la 60 de lei pentru o excursie de doar trei ore și până la 130 de lei pentru o excursie de opt ore, la pădurea Letea sau Caraorman, în funcţie de numărul de persoane din barcă, dar şi de confortul bărcii. Un caiac simplu se închiriază cu 100 de lei pe zi, iar cel dublu cu 150 de lei, pe zi.

  În Delta Dunării sunt în prezent 594 structuri de cazare, cu 12.508 de locuri de cazare autorizate.

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.