• Camere Live link="camereLive"
 • Ți se pare scump șezlongul la Mamaia, stai să vezi cât este în Mykonos, la înghesuială!

  Plaja Mykonos
  0 Shares

  Relatarea de mai jos mi-a fost trimisă de doi prieteni care visau de ani de zile la Mykonos, iar în aceste momente sunt chiar pe insula distracției, așa cum este cunoscută și promovată peste tot. Sunt născuți și crescuți în Constanța, au venituri medii și știu foarte bine ce se întâmplă pe litoralul românesc. Tocmai pentru că sunt oameni cu multe călătorii la activ și corecți atunci când fac review-uri, am decis să le public analiza.

  “Un șezlong înghesuit este 40 de euro, iar dacă mergi la plaja publică ieși din apă-n patru labe din cauza pietrelor”

  Familia, formată din doi adulți și un copil, este de zile bune pe Insula Mykonos. Au ales un apartament care a costat 120 de euro/noapte. Ieșirea mult visată spre mare este de fapt spre o parcare, iar prosoapele pătate vin ca și noi.

  Mykonos
  Vederea spre parcare

  “Grecii dacă vin la noi și văd ce oferim la 100 de euro pe noapte, încep să rândă de noi”. Poate că ceea ce au ales ei se poate numi țeapă, dar eu unul nu aș plăti pentru aceste condiții 120 de euro/noapte. Cum și lor, acum, li se pare mult prea scump pentru ceea ce au primit!

  Șă ajungem la plajă și șezlonguri. În primele zile au ales să meargă la plajele amenajate cu șezlonguri. Au tot căutat una mai liberă, dar toate arătau ca în această fotografie: înghesuite de spui că ești în zona Perla din Mamaia.

  Plaja Mykonos
  Plaja Mykonos

  40 de euro costă un șezlong într-o astfel de zonă. Apoi au ales să meargă spre plajele publice care sunt și singurele cu nisip. Deși nu există niciun panou de averizarea asupra pericolelor, în mare, spre mal, zona este plină de pietre de dimensiuni mari extrem de periculoase. Să vă reamintesc că erau și cu un copil, dar până și adulții au avut de furcă atunci când au vrut să iasă din apă:  “am ieșit din apă-n patru  labe”

  „La taverne cântă câte un radio obosit, nici vorbă de atmosferă”

  Să ajungem și la celelalte cheltuieli pe vestita insula Mykonos. Călătoria de trei kilometri cu un taximetrul a costat între 21 și 40 de euro. Același traseu, alt taximetrist! Apoi cea mai mare dezamăgire au avut-o la taverne. Nici vorbă de atmosfera celebră grecească! “La taverne cântă câte un radio obosit”.

  Mykonos
  Plimbare seara pe Insula Mykonos

  Ca să vă faceți o idee asupra prețurilor la preparatele culinare, o salată grecească a fost 13 euro, un mic dejun pentru doi adulți și un copil ( omletă, patru ouă ochiuri, cafea și un suc) 53 de euro, iar o cină cu câte un fel de mâncare, un pahar de vin, un cocktail și două deserturi, a costat 116 euro. Ce mi-a atras atenția a fost porția de doradă care a costat 25 de euro. Porția extrem de mică sau cum ar spune un optimist de fapt platoul pe care a fost pus peștele era prea mare.

  dorada
  Porția de doradă care a costat 25 de euro

  Nu aș vrea să vă stric pofta de vacanță în Grecia, dar mare atenție dacă mergeți la Pomul Lăudat!

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit