• Camere Live link="camereLive"
 • Din toamnă, România va avea un Muzeu al Fotbalului

  muzeul fotbalului
  0 Shares

  Probabil, te întrebi ce caută un astfel de articol într-o platformă care conține informații despre turism. Răspunsul este simplu: astfel de muzee atrag milioane de turiști. Sunt experiențe în sine, care se adresează iubitorilor celui mai răspândit sport din lume.

  Investiția depășește 1,6 milioane de euro

  Bucureștiul intră astfel pe harta orașelor din Europa care vor avea un muzeu sportiv, dedicat 100% fotbalului. De acum, fanii nu vor mai fi nevoiți să călătorească pentru că vor avea chiar în centrul capitalei un loc unde să guste din istoria și secretele acestui sport. Vorbim despre un proiect exclusiv privat, a cărui investiție depășește 1,6 milioane de euro. Investitorii nu au anunțat data fixă a lansării, dar vorbesc despre toamna acestui an.

  Football Museum Bucharest – primul muzeu din România dedicat 100% fotbalului care va concura cu cele mai cunoscute muzee sportive din Europa se întinde pe 8 niveluri și va găzdui colecții în premieră, precum și experiențe interactive. Pe lângă spațiile expoziționale, muzeul deține o cafenea, un bistro și o sală de evenimente private, aflate permanent la dispoziția vizitatorilor. Conform statisticile oficiale, în România, 15.941.000 de persoane vizitează anual muzeele (12.353.000 muzee și monumente și 3.588.000 grădinile botanice, grădinile zoologice și rezervațiile naturale) – cifre comunicate de INS.  Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri și va găzdui colecții în premieră în România.

  Câteva dintre obiectele de valoare: tricoul purtat de Maradona în sezonul 1983-1984, când juca la Barcelona, tricoul purtat de Hagi la Real Madrid în sezonul 1990-1991 (varianta pe alb), tricoul lui Ronaldo dintr-un meci al naționalei Braziliei, semnat de dublul câștigător al Balonului de Aur, dar și de Ronaldinho și Roberto Carlos.

  Maradona
  Tricoul purtat de Maradona în sezonul 1983-1984, când juca la Barcelona

  Cum arată topul muzeelor din Europa dedicate fotbalului?

  În topul muzeelor din Europa se află Elveţia, Germania, Anglia, Scoția, Italia, Spania și Portugalia. Printre cele mai cunoscute muzee cu tematici sportive din Europa se numără Museu CR7, Funchal, Portugalia, FC Bayern Museum, Munchen, Germania și FC Barcelona Museu, Barcelona, Spania.

  .

  Muzeul CR7 este un muzeu dedicat trofeelor fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo. Este situat în locul natal al lui Ronaldo, Funchal, Madeira. Deasupra muzeului este un hotel construit într-un parteneriat între Ronaldo și Pestana Group. Podeaua actualului muzeu, asemănător celui precedent, este în stil portughez de pavaj și decorat cu sigla muzeului.  Muzeul este un sponsor oficial al echipei locale de fotbal União da Madeira. În fața muzeului, se află o statuie de bronz a lui Cristiano Ronaldo.

  Muzeul FC Bayern Munchen se diferențiază de restul muzeelor prin conceptul de cinema. În incinta muzeului se află o sală de cinema care în doar 12 minute îți oferă șansa să rememorezi cele mai importante momente din istoria clubului, iar acest lucru vine la pachet cu o mulțime de interviuri unice ale fotbaliștilor cunoscuți.

  La  FC Barcelona Museu, unul dintre obiectele expuse în Colecția Futbolart sunt ghetele cu care Ronald Koeman a marcat golul victoriei în finala Cupei Europei din 1992, pe care a făcut-o în minutul 111 împotriva Sampdoriei, la 21 de minute de la prelungiri, asigurând primul trofeu european al Barcelonei. Muzeul ocupă 3.500 de metri pătrați și atrage 1,2 milioane de vizitatori pe an, situându-l pe locul al doilea după Museu Picasso, care atrage 1,3 milioane de vizitatori, ca fiind cel mai vizitat muzeu din orașul Barcelona.  – cifre comunicate de FC Barcelona Museu.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit