• Camere Live link="camereLive"
 • Analiză litoral: buget de 530 de euro pentru o vacanță de 4 nopți

  plaja
  0 Shares

  Potrivit consultanților “Paradis Vacanțe de Vis”, touroperator exclusiv pentru litoralul românesc al Mării Negre, cu 22 de ani de experiență, numărul de turiști care deja și-au făcut vacanța la mare anul acesta sau care au deja rezervări pentru perioada următoare este, la 25 iulie, de 115.964, în creștere cu 4% față de anul trecut exact în aceeași perioadă.Pentru tot sezonul estival 2022, ”Paradis Vacanțe de Vis” estimează 145.000 de turiști, în creștere cu 5% față de anul 2021.

  Durata sejurului mediu în 2022, pentru rezervările realizate până la această dată, este de 4,58 nopți/sejur, în scădere ușoară față de anul trecut, când durata medie a sejurului a fost de 4,73 nopti/sejur. Pe de altă parte, valoarea medie a unui sejur este în acest moment de 2647 de RON cameră/sejur (530 euro/cameră/sejur mediu), în creștere cu 3% față de anul trecut, când a fost de 2573 RON/cameră/sejur (515 euro/cameră/sejur mediu).

  Stațiunea Mamaia
  Stațiunea Mamaia

  Durata medie a unui sejur reprezintă media aritmetică a tuturor sejururilor rezervate (o medie între sejururi scurte de 2,3,4 nopți de cazare și sejururi mai lungi de peste 5 nopți. Valoarea medie a unui sejur reprezintă o valoare pe cameră și este o medie ponderată a tuturor vânzărilor realizate până la data de 25 iulie 2022, incluzând rezervări cu tarife foarte mici (de ex. de la 99 ron/cameră/noapte în hoteluri de 3*) și rezervări în hoteluri 4* și 5* cu servicii all inclusive de exemplu (la aceste hoteluri tariful/cameră/noapte pleacă de la 300 RON/cameră/noapte în extrasezon, ajunge la o valoare medie de 600-700 RON/cameră/noapte în vârf sezon sau chiar mai scump în situații punctuale).

  Iată care este evoluția numărului de turiști pe stațiuni, față de 2021, potrivit cifrelor ”Paradis Vacanțe de Vis”:

  ► Mamaia – în scădere cu 22% față de sezonul 2021

  ► Eforie Nord – în creștere cu 7% față de sezonul 2021

  ► Sudul litoralului (de la Olimp și până în Mangalia) – în creștere 5% față de sezonul 2021

  Aurelian Marin

  ” Chiar dacă se călătorește mult și în alte țări, și este normal să fie așa, litoralul românesc a fost și rămâne principala destinație turistică a românilor. Avantajul nostru este că avem sediul în Constanța, suntem constănțeni și cunoaștem permanent realitatea turistică a regiunii. Constat cu bucurie creșterea sudului litoralului în preferințele românilor, unul dintre motive fiind reprezentat de nenumăratele investiții realizate aici în ultimii ani”, subliniază Aurelian Marin, director general ”Paradis Vacanțe de Vis”.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit