• Camere Live link="camereLive"
 • Ce credeți că făcea acest turist român pe o plajă virgină din Bulgaria ?

  Roman Bulgaria
  0 Shares

  Îl vedeți pe individul din poză? Pe tipul cu șapca albă trasă peste ochelari.Dânsul face exact ce credeți că face. Fără nicio jenă. Este un cetățean român care își golește vezica în apa mării pe o plajă virgină din Bulgaria.

  Roman Bulgaria
  Momentul surprins de alți turiști români

  De ce? Cum a ajuns acolo?

  Povestea mi-a fost spusă de cineva care spune că s-a lovit de cea mai clișeistică nesimțire omenească. O redau mai jos cu scuzele de rigoare pentru aceste momente fiziologice neplăcute.  Persoana care mi-a spus ce s-a întâmplat nu este genul care să meargă la mare în locurile aglomerate.  Nu-i place “ciorba de oameni”, când sute de trupuri se leagănă în apa Mării Negre. Mai ales în Weekend. Pentru familia sa caută plaje cât mai pustii, cât mai liniștite, cât mai departe de toți și de toate. Așa le place unora: să fie liniștea. Așa cum altora le place bumți-bumți toată ziua pe plajă. Nu că a doua variantă ar fi rea ori bună. Sunt gusturi, iar gusturile, după cum știm, sunt diferite.

  Oamenii pentru care educația și bunul simț sunt concepte de fizică cuantică au ajuns prea mulți

  Persoana despre care vă spun a devenit expert în plaje virgine, nevizitate de oameni. Știe câteva foarte frumoase. În special în Bulgaria. Urcă în mașină, cu rulota ori cortul și se refugiază acolo pentru câteva zile cu familia. Nu spune pe rețele sociale unde se află ca să nu atragă oameni ce ar afecta ecosistemul, ar distruge liniștea, dar mai ales plaja. Din categoria eu nu strivesc corola de minuni a… plajei virgine. Ca în filmul “The Beach” cu Leonardo DiCaprio.  Se pare că nu se ascunde în zadar. Lumea a devenit foarte mică. Oamenii pentru care educația și bunul simț sunt concepte de fizică cuantică au ajuns prea mulți. Așadar, cum stătea familia cu copii despre care vă povestesc în vacanța lor ecologică minunată. Se bucurau de liniște, de pace. Nu deranjau pe nimeni și nimic… Numai iată că pe plajă apar în imediata apropiere ei. Doi bărbați, o femeie și o mașină cu numere de Buzău. Mai întâi s-a auzit muzica bubuind din boxe. Era ceva melodie cu multe înjurături în română la adresa unei echipe de fotbal, nu contează care. Mașina a oprit pe plajă. Din ea au coborât personajele noastre. Unul vorbea singur, tare și mult. Altul, șoferul, a coborât cu o bere în mână, apoi înțeleg că a băut cât a stat pe plajă. După ce au întins ce părea a fi un cort, bărbații și-au văzut de-ale lor. Șoferul a continuat să bea ce părea a fi bere, celălalt a decis să urineze direct în apa mării. Ca în poză.

  Roman Bulgaria
  Momentul surprins de alți turiști români

  Iar femeia s-a decis să facă plajă nud. Toată această adunare era condimentată de bubuiala boxelor. Unul din membrii familiei liniștea căreia a fost tulburată atât de tare a mers la ei. Căci vecinii de plajă virgină nu ți-i alegi, nu?

  A avut loc următorul dialog aproximativ:

  – Ce-ți place așa de tare aici?

  – Păi, liniștea îmi place. Îmi place că e curat.

  – Da, corect…

  Discuția nu a mers prea mult. Liniștea nu mai putea fi salvată, familia despre care vă spun că stătea pe plajă a decis să se îndepărteze de cei trei. Au stat o vreme la distanță privind cum vacanța lor tihnită, de ecologiști liniștiți se duce naibii. Doar că noroc s-a întors la ei. După ce au băut, s-au ușurat în mare, au făcut nudism, cei trei cheflii au strâns totul în grabă și au plecat. Poate că s-au plictisit. Habar nu am.

  Liniștea plajei virgine din Bulgaria a fost salvată de sunetul valurilor într-un apus de poveste.