• Camere Live link="camereLive"
 • Agenția de presă APA: sezonul de schi în Austria, mai scump cu cel puțin 10%

  Schi Austria
  0 Shares

  Anunțul nu cred că mai miră pe cineva, mai ales că în toată Europa au crescut prețurile, la aproape orice. Cifra de 10% a fost anunțată de agenția de media APA.

  În buletinul informativ sunt citați mai mulți factori de decizie care recunosc că procentul de 10% nu va acoperi nici măcar rata inflației. De exemplu, Franz Hörl de la Camera de Comerţ a Austriei a subliniat faptul că, în luna septembrie a anului 2022, preţurile de consum au fost cu 10,5% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut.

  Schi Austria
  funky travel snow

  Noile tarife pentru instalațiile de transport pe cablu din Austria

  În staţiunea St. Anton din Tyrol, cel mai mare domeniu schiabil din Austria, biletul pentru o zi va costa acum 67 de euro în loc de 61 de euro. În provincia Salzburg, preţul biletelor practicate de marile staţiuni de schi vor creşte cu 6,5% până la 11%.

  „După doi ani de pandemie, actualele costuri la energie sunt următoarea provocare pentru staţiunile de schi”, spune Helmut Holzinger, directorul operatorului de transport pe cablu Hinterstoder and Wurzeralm (HiWu). Cu toate acestea, Holzinger a subliniat că aceste costuri mai mari „nu vor fi transferate în totalitate pe seama clienţilor”. Biletele în acest sezon vor fi cu 8% mai scumpe.

  De asemenea, operatorii instalaţiilor de transport pe cablu vor să facă economii la electricitate, de exemplu prin reducerea vitezei de rulare de la 5-6 metri pe secundă până la 4-4,5 metri pe secundă. Cu toate acestea, Franz Hörl a recunoscut că va fi dificil să fie implementate aceste măsuri fără a afecta experienţa turiştilor. Hörl a menţionat posibilitatea de a opri încălzirea scaunelor sau de restricţionarea schitului pe timpul nopţii ca măsuri necesare pe care operatorii vor avea dificultăţi în a le implementa.

  www.funkytravel.ro
  www.funkytravel.ro

  În cazul domeniilor schiabile din România nu s-a luat încă vreo decizie. Deși administratorii instalațiilor de cablu vor să crească tarifele, degeaba vor fi majorate dacă nu va fi un sezon cu zăpadă. 

  Dacă vrei să cele mai noi informații despre sezonul de iarnă, tips-uri, cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism, te poți abona AICI. Promit să nu te deranjez cu e-mailuri plictisitoare! 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit