• Camere Live link="camereLive"
 • Destinația anului din Croația, la doar 15 ore cu mașina de București 

  Rovinj, Croația
  0 Shares

  Localitatea Rovinj a fost desemnată Destinația Anului 2022 din Croația în urma unui concurs în care s-au luptat cele mai cunoscute destinații din această țară. Recunosc că acest oraș nu a fost pe harta mea de călătorii până acum, dar Croația a fost pentru mine doar destinație de final de vară. Mi-a atras atenția premiul primit și atunci am explorat, momentan virtual, acest oraș croat. 

  Primul lucru care m-a făcut curios a fost faptul că Rovinj este o destinație permanentă de vacanță. Cu o toamnă și o iarnă blândă, orașul situat pe malul Adriaticii poate fi destinația perfectă pentru un city break. Drumul este destul de lung, 15 ore de condus din București, iar variante de zbor am  găsit doar cu două escale.  

  Simulare zbor
  Simulare zbor București - Rovinj

  Orice cale de transport ai alege, Rovinj pare că te va răsplăti când vei ajunge la destinație. 

  1500 de lei pentru trei nopți în cel mai luxos hotel din Rovinj

  La capitolul buget, mi-a atras atenția cel mai premiat hotel din zonă. Se numește Adriatic și la o simulare de trei zile făcută pentru luna noiembrie, tarifele erau de 1500 de lei pentru o cameră dublă. 

  „Pe cărările delicateselor din Rovinj”  este una dintre experiențele pe care le poți încerca dacă alegi să vizitezi orașul din Croația. Pe traseu vei savura preparate de pește, ai parte de degustări de vinuri și de vizite în podgorii. Eu mi-am pus pe listă și o vizită la plantațiile de măslini. Toamna este, de asemenea, perioada anului în care se strâng măslinele și se produce uleiul din soiurile locale Rošinjola și Buža.

  Hartă București - Rovinj
  Hartă București - Rovinj

  Ai posibilitatea de a face excursii și la diferite obiective de interes, cum ar fi micile orașe medievale din centrul Istriei, amfiteatrul din Pula, Bazilica Eufrasiană din Poreč, peștera Baredine. În jurul Rovinjului sunt organizate diverse excursii cu barca. În arhipelag, Canalul Lim (o rezervație marină specială) și Parcul Național Brijuni.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit