• Camere Live link="camereLive"
 • Imagini spectaculoase surprinse în Parcul Național Piatra Craiului

  Parcul Național Piatra Craiului
  0 Shares

  Reprezentanții Parcului Național Piatra Craiului au publicat în această dimineață un colaj cu imagini de la „scărpinătoarea” urșilor. Dacă vreți să vă binedispuneți atunci dați un play.

  Zona pe care se desfășoară Parcul Naţional Piatra Craiului și siturile ROSCI0194 Piatra Craiului, respectiv ROSPA0165 Piatra Craiului, este situată în Carpaţii Meridionali incluzând Creasta Piatra Craiului în totalitate şi spaţii din culoarele intramontane limitrofe, Rucăr-Bran şi Rucăr-Zărneşti.

  Parcul Naţional Piatra Craiului și cele 2 situri ROSCI0194 Piatra Craiului, respectiv ROSPA0165 Piatra Craiului se extind pe raza judeţelor Braşov şi Argeş, incluzând suprafeţe aparţinând localităţilor Zărneşti, Moeciu cu satele Măgura şi Peştera, Bran, Rucăr, Dragoslavele şi Dâmbovicioara.

  Parcul Naţional Piatra Craiului se întinde in jurul punctului cu 450 28’ latitudine nordică şi 250 16’ longitudine estică. 

   

   

  Suprafaţa totală a Parcului Naţional Piatra Craiului este de 14766 ha din care 53% în județul Braşov şi 47% în judeţul Argeş. Situl Natura 2000 ROSCI0194 Piatra Craiului are o suprafaţă de 15867,04 ha, din care 12834,9 ha se suprapun pe zona parcului. Acesta se suprapune in totalitate şi cu limitele ROSPA0165 Piatra Craiului.

   

  Principalele puncte de acces în aria protejată sunt oraşul Zărneşti în partea de nord, pe Valea Bârsei şi prin Valea Prăpăstiilor, şi satul Podul Dâmboviţei din Comuna Dâmbovicioara în partea de sud, pe Valea Dâmboviţei şi Dâmbovicioarei. Detalii despre programul de vizitare găsești AICI.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar de 15 ani lucrez la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Fii FUNKY💃🏼! Abonează-te la Newsletter

  Fii primul care află cele mai apreciate ponturi de cazare , cele mai vânate coduri de reducere pentru vacanțe și cele mai noi informații verificate despre turism. 

  Felicitări, te-ai abonat cu succes! Vei primi curând informații de la echipa Funky Travel!