• Camere Live link="camereLive"
 • SEASIDE STORIES, regizorul Radu Afrim vă invită, în stilul său, pe litoral 

  Seaside Stories
  0 Shares

  Seaside Stories este o piesă de teatru regizată de Radu Afrim. Această propoziție ar putea fi de ajuns ca să se transforme într-o invitație pe litoral, în extrasezon. De ce ar atrage turiști pe litoral o piesă de teatru? Pentru că asta ar însemna normalitatea și nu ar trebui să fie excepția. 

  Substratul comun al poveștilor este acel sentiment al vacanței pe litoral

  Să începem cu informația necesară! Teatrul de Stat Constanța deschide stagiunea 2022 – 2023 cu premiera spectacolului „SEASIDE STORIES”, în regia lui Radu AFRIM, programată în datele de miercuri 26 și joi 27 octombrie, de la ora 19:00. 

  Seaside Stories
  Seaside Stories

  Potrivit reprezentanților teatrului, SEASIDE STORIES este un spectacol inovativ, în stilul inconfundabil al reputatului regizor Radu Afrim, care este și autorul scenariului, un colaj de texte despre mare, scrise de șase autori români contemporani: Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, la care se adaugă un poem de Nina Cassian. Scenografia este concepută de tânărul Theodor Cristian Niculae, acesta fiind al doilea spectacol, după „8 TAȚI”, la care Teatrul de Stat Constanța colaborează cu el. „SEASIDE STORIES” reprezintă debutul său după terminarea studiilor de licență, în vara acestui an.

  Este un spectacol de care Constanța avea nevoie, o succesiune de povești cu personaje diferite, cu întâlniri fulgurante, scurte momente intense decupate din viață, poate dintre acelea pe care le-am trăit cu toții la mare. Substratul comun al poveștilor este acel sentiment al vacanței pe litoral, pe care îl împărtășesc, deși nu-l conștientizează întotdeauna, și cei ce locuiesc în apropierea lui, și cei ce revin aici an de an sau măcar din când în când.

  Radu Afrim, sursa foto uniter.ro
  Radu Afrim, sursa foto uniter.ro

  Radu Afrim este unul dintre cei mai apreciați, premiați și inovativi regizori români. Fișa sa de creație cuprinde zeci de spectacole la teatre din capitală și din toată România, dar și la teatre importante din Europa, și zeci de premii, între care trei premii UNITER pentru cea mai bună regie și mai multe premii internaționale importante: în doi ani consecutivi, Marele Premiu al Festivalului Grange de Dorigny din Lausanne, Elveția și „Coup de Coeur de la Presse” (premiu decernat de presă) la Festivalul „Off” de la Avignon. Radu Afrim a fost, timp de trei ani, în perioada 2013-2015, director al Galei Tânărului Actor (Gala HOP). 

  Vă reamintim că spectacolele Teatrului de Stat Constanța se desfășoară în Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. Biletele pentru toate spectacolele programate pot fi cumpărate online, pe platforma MyStage și la agenția de bilete a TSC din Bulevardul Tomis nr. 97.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit