• Camere Live link="camereLive"
 • Un puști de 15 ani a pus România pe harta internațională a kitesurfing-ului

  Vlad Caragața
  0 Shares

  Îl cheamă Vlad Caragața, iar săritura înregistrată de dispozitivul Woo, montat pe placă, a măsurat 24,5 de metri. Nu știu dacă aveți un termen de comparație ca să apreciați cei 24,5 metri, dar vă spun că un etaj de bloc are, în medie, 3 metri.

  Este a treia cea mai înaltă săritură la categoria de până în 16 ani, la concursul internațional organizat de Woo Worlds, în perioada 16 sept -16 oct 2022.  

  S-a petrecut pe apa lacului de la Techirghiol, iar săritura a fost înregistrată când vântul sufla cu 50  de noduri la rafală. 

  L-am prins pe Vlad în Egipt, după o sesiune de șase ore pe apă. Cu ajutorul tatălui său, am  reușit să obțin acest interviu tocmai pentru a-l cunoaște și voi mai bine pe adolescentul de 15 ani, intrat în liga mare a practicanților de kitesurf. 

  Vlad practică de șase ani kitesurfing-ul și este considerat unul dintre românii cu șanse mari șanse la concursuri internaționale. 

  Despre practicații de kitesurf de la malul mării și rolul lor în promovarea litoralului am scris de mai multe ori. Și ei pot avea un rol principal în extinderea sezonului. 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit