• Camere Live link="camereLive"
 • Așa ar trebui să arate extrasezonul pe litoralul românesc

  0 Shares

  Sâmbătă, 9 octombrie, plaja ZooM Beach și spotul de kite WEGO, Constanța. Zeci de sportivi, practicanți de kitesurfing, se pregătesc să înfrunte o mare furioasă, cu valuri de peste trei metri chiar aproape de mal, 12 grade în aer și un vânt care sufla la rafală cu peste 25 de noduri. 

  Kitesurfing Constanța

  Pe margine, alți zeci de oameni, îmbrăcați cu gecile de iarnă și fesuri pe cap, pregătiți să urmărească spectacolul. Deși tabloul nu seamănă deloc cu imaginea litoralului românesc din mentalul colectiv, nu ar fi rău ca ceea ce am descris mai sus să devină o obișnuință. 

  Mass media la fața locului

  O ‘’gașcă’’ de nebuni care promovează litoralul pe rețelele de socializare

  Mulți dintre participanții sosiți la WEGO BIG AIR CONTEST, așa s-a numit concursul de kite, vin din București, Ploiești și Brașov. Sportivi care călătoresc special la Constanța pentru zilele mohorâte de toamnă când vântul își face de cap pe litoral. Deși ai impresia că este vorba despre o comunitate mică, dacă ai curiozitatea să-i cunoști vei realiza că sunt…mulți. 

  Moment suprins în timpul concursului de kite

  Iar unii dintre sportivii români locuiesc în străinătate, iar fotografiile suprinse pe litoralul nostru călătoresc în comunitățile de kiteri din toată lumea. Un alt exemplu este prezența unuia dintre cei mai buni practicanți de kite din lume care a venit la concursul de sâmbătă. Baptiste Bourdoulous este un francez care a dat croissantul din Paris pentru Marea Egee și căldura din Grecia pentru frigul de la Constanța. 

  Baptiste Bourdoulous

  Recomandare pentru autorități, hotelieri și agenții de turism

  Și acum să ajungem la lucrurile serioase! Unde credeți că au stat toți cei care au călătorit pe litoral – apartamente airbnb. De ce nu ar fi stat la un hotel care să le fi asigurat prețuri speciale pentru această perioadă cu soluții pentru depozitarea  echipamentelor sportive. De ce astfel de concursuri nu sunt preluate și promovate de autoritățile locale? Probabil pentru că nu înțeleg că un astfel de concurs poate deveni un motiv de a atrage turiști și în extrasezon. 

  Acest articol ar trebui să ajungă la cât mai mulți factori de decizie de pe litoralul românesc. Să stea la masă toți cei care pot crea pachete dedicate sportivilor și celor care iubesc Marea Neagră și pe furtună. Să vă mai dau un pont! Sportivii au nevoie de spa după astfel de sesiuni în apa sloi și cu vânt de 30 de noduri, au nevoie de relaxare, sunt oameni care iubesc experiențele (avem  unele dintre cele mai vestite crame din România), cu alte cuvinte trebuie doar ….SĂ VREȚI SĂ-I ADUCEȚI PE LITORAL

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit