• Camere Live link="camereLive"
  • De Ziua Dobrogei, promovăm patrimoniul cultural al orașului

    cladiri de patrimoniu
    0 Shares

    Organizația Patronală Mamaia-Constanța sărbătorește anul acesta Ziua Dobrogei, prin implicarea în organizarea proiectului cultural ”Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice”, derulat de Asociația Dobrogea de Patrimoniu. Promovăm astfel, moștenirea fantastică pe care ne-au lăsat-o înaintașii noștri și vă invităm la evenimentul care va avea loc la Muzeul de Artă din Constanța, luni, 14 noiembrie, de la ora 16.00.

    „Patrimoniul cultural este o resursă valoroasă în domeniul turismului, un element cheie al imaginii și identității orașului. Avem clădiri istorice cu o valoare culturală extraordinară, atât în Constanța, cât și în stațiunea Mamaia, însă, din păcate, multe dintre ele nu au fost restaurate.Turismul este o modalitate foarte bună de a încuraja și asigura accesul la monumentele istorice. Implicarea comunităților locale este esențială, poate contribui la revitalizarea orașului și aduce beneficii patrimoniului cultural, prin asigurarea unor bune practici de conservare a acestuia și printr-o interpretare autentică, ce pot sprijini economia locală.Prin acest eveniment organizat de Ziua Dobrogei, dorim să promovăm monumentele istorice din Constanța și Mamaia, astfel încât, un număr cât mai mare de copii și adulți să conștientizeze importanța moștenirii culturale pe care o avem și să o aprecieze mai mult. Este al doilea eveniment cultural organizat de Asociația Dobrogea de Patrimoniu, pe care OPMCTA îl susține și îl sponsorizează, deoarece apreciem că valorile culturale însușite de public, prin intermediul activităților derulate de asociație vor duce la creșterea numărului persoanelor interesate de obiectivele de patrimoniu”,  a anunțat Anca Nedea-Pavel, director executiv al Organizației Patronale Mamaia-Constanța

    Anca Nedea-Pavel, director executiv al Organizației Patronale Mamaia-Constanța

    Pentru a fi accesibilă unui număr cât mai mare de constănțeni și turiști, expoziția de grafică, intitulată ”Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice”, va fi prezentată publicului în două spații total diferite. 

    În perioada 14-24 noiembrie, 27 de tablouri cu lucrări realizate de liceenii de la Colegiul de Arte ”Regina Maria” vor fi expuse la Muzeul de Artă din Constanța. În aceeași perioadă, 10 panouri pe care sunt expuse 20 de lucrări însoțite de poveștile clădirilor istorice, vor putea fi văzute în Piața Ovidiu, în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

    A fost aleasă această perioadă, deoarece și data de 23 noiembrie este importantă pentru istoria Dobrogei, fiind ziua în care Armata Română a ajuns în Constanța și administrația românească s-a instalat în urmă cu 144 de ani în noua provincie. 

    Din cele două expoziții nu lipsește nici reprezentarea grafică a Palatului Regal din Mamaia, o clădire-simbol pentru stațiune, care merită să fie restaurată și pusă în valoare

    OPMCTA le urează dobrogenilor ”La mulți ani!”, de Ziua Dobrogei.

    Funkytravel.ro
    Funkytravel.ro

    Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.