• Camere Live link="camereLive"
 • Un milion de români au fost în Grecia, în primele opt luni din 2022

  0 Shares

  Deloc suprinzător, Grecia se promovează ca destinație pentru orice anotimp sub sloganul “More than the eye can see”

  Datele sunt oficiale primite de la Ministerul Turismului din Grecia care menționează că le-a obținut de la Banca Națională a Greciei. Cifra exactă este 999.201 de români înregistrați oficial de la 01 ianuarie 2022 până la 31 august 2022. Iar reprezentanții autorităților din Grecia mi-au confirmat că 2022 va fi anul în care se va depăși recordul din 2019. Să nu uităm că cele mai mici prețuri pentru Grecia sunt de fapt în toamnă, iar estimarea oficialilor indică un plus format dintr-un număr de cel puțin șase cifre care se va adăuga datelor culese până în luna august.

  Grecia
  Date oficiale furnizate de Banca Națională a Greciei

  Deloc suprinzător, Grecia se promovează ca destinație pentru orice anotimp sub sloganul “More than the eye can see”

  Iar grecii au profitat cât mai bine de pofta oamenilor de a călătorii mai ales după pandemia de coronavirus. În social media, circulă de mai bine de o lună un clip publicitar prin care turiștii sunt îndemnați să descopere Grecia  cu alți ochi, chiar și în timpul sezonului rece. 

  Pentru economia României plecarea în Grecia a celor aproape un milion de conaționali intră la capitolul pierdere, dar oricum nu poate face nimeni nimic în acest sens. Turiștii români iubesc Grecia, iar acest lucru se observă și în cifre. 

  În schimb, autoritățile noastre pot dubla această cifră: 996.919 de turiști străini au vizitat România, potrivit Institutului Național de Statistică. 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit