• Camere Live link="camereLive"
 • Vești bune pentru sezonul estival 2023! Revin turiștii israelieni pe litoral 

  0 Shares

  ► Anul viitor se vor relua cursele charter Tel-Aviv – Constanța și city break-urile pentru București

  ► Meidan Butnaru: ”În acest an, datorită eliminării restricțiilor, am adus 5.000 de turiști din Israel. Sindicatele din Israel au pus din nou România pe hartă”

  Meidan Butnaru, omul de afaceri româno-israelian care, în 2013, a organizat primul program de city-break pentru București cu curse aeriene Tel Aviv – București și retur, consideră că piața israeliană va genera pentru România volume mari, așa cum a fost până în 2019, și crede în dezvoltarea produselor turistice tip charter. 

  Un turist israelian cheltuiește în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro

  Prima veste bună este că vor fi lansate, în timpul sezonului estival, cursele charter Tel-Aviv – Constanța. Pachetele sunt combinate România-Bulgaria. Cred că este o ocazie bună a hotelierilor de pe litoral să încerce să-i convingă pe israelieni că stațiunile noastre au mult mai multe de oferit. Să nu uităm că israelienii iubesc petrecerile, iar stațiunea Mamaia nu duce lipsă de oferte. 

  sura foto: Loft

  Potrivit unui studiu realizat în Israel, România este una dintre destinațiile favorite. De exemplu, în acest an, turiștii din Israel au optat pentru circuitele clasice în București, Cluj, Timișoara, Brașov, Valea Prahovei sau pentru litoralul românesc. Un turist israelian cheltuiește în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro, mai spune studiul. 

  ”Sindicatele din Israel au pus din nou România pe hartă”, subliniază Meidan Butnaru.

  Meidan Butnaru
  Meidan Butnaru

  Pe lângă cei 580 de euro pentru pachetul turistic, studiul realizat de israelieni a mai scos la iveală că fiecare turist  mai cheltuiește încă 100 de euro pe zi pentru mâncare și cumpărături. 230.000 de vizitatori israelieni au fost înregistrați în 2019, ultimul an fără restricții. Suma totală cheltuită în România a fost de peste 1,2 miliarde de lei.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit