• Camere Live link="camereLive"
 • Touroperator: Creștere cu 60% a rezervărilor pentru litoral

  0 Shares

   Sezonul estival din acest an se anunță a fi unul promițător pentru hotelierii de pe litoralul românesc. Numărul rezervărilor a crescut cu 60% în primele 5 luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor publicate de Bibi Touroperator, unul dintre cei mai importanți touroperatori specializați exclusiv pe oferte turistice în România  Același raport arată că numărul total al unităților de cazare a crescut ușor față de anul trecut, cu 1,6%, până la 3.007, dar, suprinzător, avem mai puține locuri de cazare, în o scădere de -8,7%, până la 135.911.

  (NR – Situație care arată că se lucrează mult la negru. Cu alte cuvinte, în timp ce unele hoteluri/pensiuni/apartamente s-au acreditat în 2022-2023, mai multe au renunțat la clasificarea obținută în trecut, dar asta nu înseamnă că nu cazează ilegal turiști.)

  Raport litoral
  Raport Bibi Touroperator

  ”Cifrele arată o creștere a numărului de unități de cazare de tip apartament, susținută în principal de evoluția din Mamaia Nord- Năvodari. În același timp, numărul unităților de cazare hoteliere a înregistrează o ușoară scădere, de aproximativ 1%, față de anul trecut, ca urmare a dificultăților traversate de industria turistică din ultimii ani. Per total, locurile de cazare de pe litoral au ajuns să reprezinte 26% din locurile totale de cazare turistică din țară, față de 40% acum 10 ani. Acest lucru ne arată că dezvoltarea de unități de cazare pe litoral a avut un ritm mai lent decât cea de la nivel național” a subliniat Adrian Voican, președinte Bibi Group4Travel. 

  Oferte Litoral

   Cele mai căutate stațiuni de pe litoral în această vară sunt Mamaia, Eforie Nord și Jupiter. Prețurile variază de la 235 lei/cam./noapte cu mic dejun inclus în luna iunie la un hotel de 3* în Mamaia și 980 lei/cam./noapte în regim all-inclusive în luna august la un hotel de 4* din Eforie Nord. 

  Urmărește Funky Travel

  Blog - www.funkytravel.ro
  Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
  Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit