• Camere Live link="camereLive"
 • Vedete, concerte și filme în premieră, la Sunscreen Film & Arts Festival 2023

  Sunscreen Film & Arts Festival 2023
  0 Shares

  Cea de-a doua ediție a SUNSCREEN Film & Arts Festival va avea loc la Constanța și Mamaia, în perioada 17 – 20 august 2023. Programul include comediile “Dragoste pe muchie de cuțit” și “Încă 2.0 lozuri”, show-ul “Sunt un orb” al lui Horațiu Mălăele, concerte susținute de Sarmalele Reci, Nicu Alifantis și Mirabela Dauer, iar la festival sunt așteptați actorii Dorian Boguță, Carmen Tănase, Ada Galeș, Ilona Brezoianu și criticul de film Irina Margareta Nistor. Intrarea este liberă pentru majoritatea evenimentelor. Programul complet este disponibil online, pe sunscreenfestival.ro

  “Încă 2.0 lozuri”, cu Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, surprinde ideea îmbogățirii peste noapte

  În prima seară de festival, în Piața Ovidiu, spectatorii sunt așteptați la un super concert Sarmalele Reci, care sărbătoresc anul acesta 30 de ani de carieră. Concertul va fi urmat de proiecția comediei moldovenești Carbon (r. Ion Borș), care a strâns peste 100.000 de spectatori peste Prut și a câștigat Premiul Publicului în iunie la TIFF. Regizorul filmului vine special de la Chișinău pentru acest eveniment. Nicu Alifantis deschide a doua seară Sunscreen din Piața Ovidiu, într-un concert Alifantis & Zan urmat de proiecția comediei “Încă 2.0 lozuri”, cu Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Comedia scrisă și regizată de Paul Negoescu surprinde ideea îmbogățirii peste noapte în era digitală și prețul scump plătit de unii dintre cei care au pariat pe criptomonede. La Constanța vor veni Dorian Boguță, Ilona Brezoianu și regizorul Paul Negoescu.

  Programul zilei de sâmbătă din Piața Ovidiu include un concert Mirabela Dauer și filmul ”California Dreamin’ regizat de regretatul Cristian Nemescu. Câștigător al premiului Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes 2008, California Dreamin’ spune povestea unui tren NATO care este blocat într-o gară de provincie din România din cauza unui șef de gară zelos. În rolurile principale joacă magistral Armand Assante și Răzvan Vasilescu.

  California Dreamin
  California Dreamin

  Duminică, pe marele ecran se vede Dragoste pe muchie de cuțit (r. Germain Kanda), o comedie romantico-culinară cu Carmen Tănase, Răzvan Bănică, Ada Galeş, Alin Panc sau Marian Râlea, într-o avanpremieră unică, în varianta de lucru. O parte dintre actorii din film vor veni și ei la Constanța – Carmen Tănase, Ada Galeș, Răzvan Bănică, Sandu Pop, Alin Panc și Rareș Dima. În paralel, în toate cele patru zile de festival, sunt programate filme și evenimente și în Piața Cazino din Mamaia, dar și la Centrul MEPT „Jean Constantin”. Astfel, turiștii din Mamaia vor putea urmări povestea de viață a unuia dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile – Diego Maradona (r. Asif Kapadia), un film classic de dragoste – Casablanca (r. Michael Curtis), și în premieră, un nou film românesc regizat de Cătălin Saizescu – Visul – la proiecția căruia vor fi prezenți regizorul și actorii Vlad Logigan și Silviu Mircescu.  Duminică, pe scena de la Cazino Mamaia va avea loc un eveniment cu adevărat special – cine-concertul Genuine – povestea unui vampir, narat live de Irina Margareta Nistor alături de actorul Daniel Popa acompaniați de formația Foley’ala. După cine-concert, în Piața Cazino va fi proiectat filmul La Huella, povestea unui bar pe plajă (r. Alessio Rigo de Righi).

  Un eveniment special Sunscreen este și Gourmet Cinema la Irish Pub, unde constănțenii vor avea parte de o seară specială: vor urmări filmul La Huella, povestea unui bar pe plajă, iar chef-ul Sergiu Masli va pregăti o cină inspirată din film.

  Gourmet Cinema: film de colecție urmat de o cină inspirată chiar din proiecție.

  În cazul în care nu ați aflat deja, între 17 și  20 august 2023, Constanța va fi gazda unei noi...

  Urmărește Funky Travel

  Blog - www.funkytravel.ro
  Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
  Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.