• Camere Live link="camereLive"
 • Carnavalul de la Veneția, 2024! Informații utile, prețuri, taxa de turist și detalii despre atmosferă

  Carnaval Venetia
  0 Shares

  Informațiile vin de la fața locului prin intermediul blogului de călătorii Jurnal de Navetist.  

  Carnaval dedicat lui Marco Polo, iar tema generală este călătoria în Orient

  Pentru că anul acesta Paștele catolic va fi pe data de 31 martie, și carnavalul a început cu mult mai devreme comparativ cu alți ani. Nici nu am strâns bine bradul și luminițele de pe străzi, am terminat cu greu ultimele bucăți de panettone și torrone și iată că suntem gata de o nouă sărbătoare. În Italia, carnavalul este considerat în multe localități o perioadă a anului foarte importantă, pentru care se fac pregătiri cu multe luni înainte: unii își fac costume speciale, împodobesc care alegorice, schimbă rețete de dulciuri de sezon (chiacchere, frittelle, în funcție de zonă). Magazinele se umplu de accesorii colorate iar pe jos trotuarele sunt pline de confetti și de spumă colorată, semn că pe acolo au trecut niște petrecăreți.

  Carnavalul a fost inaugurat official prin parada îmbarcațiunilor împodobite. Anul acesta manifestările îi sunt dedicate lui Marco Polo și tema generală a carnavalului este călătoria în Orient.

  Prețuri 2024

   

  Aperol- 7 Euro

  Calcan ( 1200 g cu garnitură)  la cuptor  – 75 euro

  Paste cu scoici Saint Jacques – 18 euro

  UPDATE INFO DE LA FAȚA LOCULUI 

   

  Informațiile vin de la Alexandru T. aflat în acest moment tot în Veneția. 

  • dacă vreți să plătiți la jumătate pentru mâncare și băutură încercați zonele Murano și Burano
  • Plecările din Treviso sunt matinale, iar noaptea nu ai transport în comun. Ca să ajungi noaptea din Veneția în Treviso trebuie să închiriezi barcă plus mașină. Noi am plătit 220 de euro ca să ajungem din Veneția în Treviso deși am dat 178 de lei pe biletul de avion 🙂 
  • Puteți opta pentru cazare/plecare din Marco Polo ( Aeroportul Marco Polo) pentru că există un operator privat de transport care are curse și pe timpul nopții. https://www.alilaguna.it/linee/linea-blu/orario

   

   

  Urmărește Funky Travel

  Blog - www.funkytravel.ro
  Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
  Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.