• Camere Live link="camereLive"
 • În doar cinci zile, românii au cumpărat vacanțe de 2 milioane de euro. Destinația: litoralul românesc!

  litoral
  0 Shares

  Până când se dumiresc autoritățile ce logo să aleagă pentru stațiunea Mamaia, pe la ce târguri de turism să meargă sau nu, cine este turistul care alege litoralul românesc, am decis să public o analiză vânzărilor din cadrul Târgului de Turism Online, organizat în perioada 14-18 februarie 2024. Cifrele vin de la cel mai mare turoperator, respectiv litoralulromânesc.ro, care are în portofoliu peste 500 de structuri de cazare, de la unități de o stea până la cele de cinci stele. Din punctul meu de vedere, analiza rezervărilor arată că românii și-au întors din nou fața spre litoralul românesc. Chiar dacă veți spune că multe vacanțe au fost cumpărate cu tichete, vă reamintesc că sunt mai puțini bugetari care le primesc ca urmare a modificărilor legislative pentru anul 2024.

  Iată preferințele turiștilor care au vacanța cumpărată pentru sezonul 2024

  Potrivit datelor transmise de Litoralulromanesc.ro, valoarea totală a vânzărilor efectuate în intervalul menționat a depășit două milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20 de procente față de  ediția din 2023 a aceluiași târg.

  Să vedem preferințele turiștilor români:  

  – pachetele preferate de cei mai mulți turiști au fost cele de cinci nopți de cazare cu mic dejun

   

  – unitățile de cazare de 3 stele au fost preferate de turiști, urmate de cele de 4 stele

   

  – valoarea medie a unei rezervări a fost de 3.200 de lei

   

  – cea mai scumpă vacanță rezervată cu ocazia Târgului de Turism a costat 14.641 lei, fiind vorba despre un sejur de 6 nopți pentru 7 persoane, pachet ce include servicii all inclusive la un hotel de 4 stele.

   

  – cel mai ieftin pachet achiziționat a fost în valoare de 160 de lei, respectiv un sejur de două nopți la un hotel de 2 stele, în luna iunie.

  Eforie Nord redevine atracția principală când vine vorba despre stațiunea preferată de români

  În ceea ce privește topul stațiunilor preferate de români, reprezentanții turoperatorului anunță că Eforie Nord ocupă prima poziție, urmată de Mamaia. Deși aflată pe locul al doilea, Mamaia a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de rezervări efectuate față de ediția de anul trecut, cu un plus de 55%. Pe locul al treilea în clasament se situează Neptun-Olimp. În creștere față de anul trecut este și numărul solicitărilor de vacanțe în stațiunile Jupiter și Costinești.

  „Principala concluzie la finalul încă unei ediții a Târgului de Turism Online este aceea că tot mai mulți români preferă să-și rezerve vacanța pe litoral cu câteva luni bune înainte. În primul, turiștii sunt motivați de posibilitatea de a-și achiziționa sejurul la tarife mai mici decât în mod obișnuit, date fiind extra-reducerile aplicate la ofertele din programul Înscrieri Timpurii. În al doilea rând, cei care își fac rezervare din vreme știu deja că au toate șansele să prindă cele mai bune locuri în hoteluri și că această disponibilitate se diminuează pe măsură ce intrăm în sezon”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

  Peste 200 de unități de cazare din toate categoriile de confort și din toate stațiunile de la Marea Neagră au participat la Târgul de Turism Online organizat de Litoralulromanesc.ro în intervalul 14-18 februarie. Pachetele turistice au putut fi achitate și cu vouchere de vacanță.

  Urmărește Funky Travel

  Blog - www.funkytravel.ro
  Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
  Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit